Befejeződött a gyűjtés – Rengeteg adomány érkezett a Szabolcs Néptánc Egyesülethez
Fotó: Trifonov Éva

Száznál is több cipősdoboz adományt gyűjtött össze a Szabolcs Néptánc Egyesület. Ruhát, játékokat és tartós élelmiszert vártak az adományozóktól, ezeket karácsonyi ajándékként juttatnak el rászoruló családok számára. Az egyesület tagjai csütörtökön kezdik a dobozok kiszállítását és várhatóan jövő hét vasárnapig minden ajándék gazdára talál.

November utolsó hetében hirdette meg az adománygyűjtést a Szabolcs Néptánc Egyesület, az első napon akkor még csak fele ennyi felajánlás érkezett. December 10-re viszont szinte megtelt a Kölyökvár előtere, rengeteg ajándékot gyűjtöttek össze a táncosok. Az intézmény volt a felajánlások bázisa, a járványügyi szabályok miatt az udvaron vették át a csomagokat és gyűjtötték a karácsonyfa körül. Cipősdoboz néven hirdették meg a gyűjtést, arra kérték az adományozókat, hogy a csomagoláson tüntessék fel: milyen korú fiúnak vagy lánynak, esetleg családoknak szánják az ajándékokat. Játékokat, ruhákat, cipőket és tartós élelmiszert is kapott a Szabolcs Néptánc Egyesület.

Száznál is több cipősdoboz

„Több helyszínen is csatlakoztak a gyűjtéshez és most a pandémia miatt nagyon kell vigyáznunk arra, hogy betartsunk minden ránk vonatkozó szabályt, ezért például Nyírszőlősön úgy oldottuk meg, hogy az iskolakapu előtt lehetett átadni az ajándékokat, de ugyanígy a Móricz Zsigmond Általános Iskola is csatlakozott ehhez a jótékonysági felhíváshoz és ők is így fogadták az adományokat. Nagyon sok adomány érkezett, szerintem több mint száz cipősdoboz, mi már elkezdtük ezeket szelektálni, így, hogy kislány, kisfiú, tartós élelmiszer, ahogy azt felcímkézték a felajánlók, és hát most fog jönni a munka dandárja” – mondta Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő, a Szabolcs Néptánc Egyesület elnöke.

Kezdődik a kiszállítás

Csütörtökön ezeket a csomagokat már el is kezdték kiosztani, a táncegyesület tagjai saját autóikkal járják majd Nyíregyházát és környékét, a tervek szerint jövő vasárnapig minden doboz gazdára talál. Nagyjából 80 helyszínről tud az egyesület, ahol rászoruló, többgyermekes családok, egyedülálló idősek élnek, de többen meg is keresték őket. Ágoston Ildikó úgy nyilatkozott, minden címet felírtak, és ha marad, más városokba is visznek cipősdobozokat. A jelenlegi járványhelyzetben minden esetben csak a kapuig viszik majd az ajándékokat. Az egyesület egy tánccal is megköszönte a nagylelkű és rengeteg felajánlást a Kölyökvár udvarán, a napokban többek között ők is részt vesznek majd a dobozok szállításában.

Kapcsolódó galéria

A Szabolcs Néptáncegyüttes által összegyűjtött adományok hamarosan a rászorulókhoz érkezik