Befejeződött a „csomópont és kerékpárút fejlesztés nyíregyháza területén  II. ütem” című pályázati program kivitelezése

Nyíregyháza MJV Önkormányzata bruttó 821,89 millió Ft, 100 %-os, vissza nem térítendő támogatást nyert a „Csomópont és kerékpárút fejlesztés Nyíregyháza területén II. ütem” című, TOP-6.4.1-16-NY1-2017-00002 azonosító számú pályázat megvalósítására, mely a TOP-6.4.1-16 kódszámú, Fenntartható városi közlekedésfejlesztés című felhívás kapcsán került benyújtásra. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában valósult meg.


A projekt részeként került megvalósításra korában a Család utca - Belső körút körforgalmú csomópont, a Család utca – Szalag utca körforgalmú csomópont, valamint kerékpáros fejlesztések: a Kemecsei út - Vénusz utcai csomópontban gyalogos átvezetés a Fürdő utcáig, valamint Korányi úti gyalog és kerékpárút vasúti átvezetésétől a vasúttal átellenes oldalon való tovább vezetése a Fürdő utcáig. A Blaha Lujza sétányon meglévő kerékpárút folytatásaként önálló gyalog- és kerékpárút épült a Fürdő utcáig, valamint a Kemecsei út – Vénusz utca kereszteződés két oldalán található tömegközlekedési megállók között gyalogos járdakapcsolatot és gyalogos átvezetés valósult meg. Továbbá kerékpáros létesítmények kerültek kialakításra: Kerékpáros barát településrész alakult ki Sóstógyógyfürdő Kemecsei út - Igrice csatorna – Berenát utca által körbe határolt településrészén, ahol „30 km/h Zóna” kijelöléssel váltak az utcák biztonságos kerékpáros közlekedésre alkalmassá. A Fürdő utca teljes hosszán pedig nyitott kerékpársáv valósult meg.


2023. augusztusában befejeződött a Belső körút - László utca csomópontban jelzőlámpás forgalomszabályozás kialakítása: a Belső körútra a Nagykörútról jobbra be- és jobbra ki kanyarodás lehetősége valósult meg méretezett többlet forgalmi sávok kialakításával. A gyalogosok biztonságos átvezetése, meglévő gyalog – kerékpárúthoz történő akadálymentes kapcsolat biztosítása, járdák és kerékpáros létesítmények akadálymentesítése, csomópontokon történő átvezetése került kialakításra. A jelzőlámpás csomópont kialakítása - konzorciumi partnerként a Magyar Közút Zrt. bevonásával valósult meg