Új edző a röplabdásoknál
Új vezetőedzője van a Fatum Nyíregyháza női röplabdaegyüttesének. A jövőben Horváth András irányítja a szakmai munkát. A tréner korábban Gödöllőn dolgozott.

Horváth András lett a Fatum Nyíregyháza női röplabdaegyüttesének vezetőedzője. A tréner az elmúlt években Gödöllőn ért el sikereket, nyártól pedig ő készíti fel a következő szezonra a röplabdásokat.

– Horváth András egy fiatal gödöllői csapattal lett korábban ezüstérmes, illetve a Magyar Kupában is a második helyen végeztek, és a válogatott mellett is dolgozik. De fontos volt számunkra az is, hogy szakmailag felkészült, képzett. Most azon dolgozunk, hogy egy olyan keretet állítsunk össze, mellyel eredményes lehet – mondta Kósa Árpád ügyvezető, Nyíregyházi Sportcentrum.

A korábbi vezetőedző, Kőhalmi Richárd is marad a klub mellett, ő lesz a másodedző. Jelenleg három válogatott játékossal tárgyal a vezetés, akikkel szeretnék megerősíteni a keretet, velük napokon belül megállapodhatnak. Az már korábban eldőlt, hogy Nelmaira Valdez és Genesis Francesco marad, és egy venezuelai liberó is érkezik. Szeretnék úgy kialakítani a játékosállományt, hogy dobogón végezzen a csapat a következő szezonban.

Dankó László