Bárki lehet vírushordozó – Ön is segítheti a járvány fékezését, az idősek védelmét!

Sokan jelzik, hogy azt tapasztalják a környezetükben, hogy vannak, akik az idősekre haragosak. Fontos tudni, hogy bárki - a gyerekek, a fiatalok, a középkorúak, férfiak és nők – is lehetnek vírushordozók, akik terjesztik a vírust. Sőt, a fiatalabbak is megbetegedhetnek, jelenleg is van 40-es éveiben járó súlyos, intenzív ellátásra szoruló magyar beteg.

A koronavírus ugyanakkor az idős és krónikus betegekre a legveszélyesebb. Az időskor önmagában is kockázati csoportot jelent. Az első magyar elhunytak is mind idősek.  Az idősekre emiatt nem haragudni kell, hanem segíteni őket a megértésben, hogy most maradjanak otthon. Tudjuk, hogy ez tőlük is nagy áldozatot és megértést kíván, hiszen legtöbben közülük soha nem éltek még át hasonló világjárványt és nehéz megérteniük, hogy most egy láthatatlan ellenséggel szemben küzdünk.

Féltjük őket és próbáljuk elkülöníteni őket attól a veszélytől, amely rájuk leselkedik. Kérek szépen sokkal nagyobb empátiát a társadalom részéről, a fiatalok részéről is.

– mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Ön is segítheti a járvány fékezését, az idősek védelmét! Ossza meg! Nyomtassa ki! Rakja ki!

 

Forrás: koronavirus.gov.hu