Bárány Frigyes volt az Értékes Esték vendége

A Bessenyei-szobor, a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom, a bokortanyák és Bárány Frigyes művészeti tevékenysége. Többek között ezek az értékek kerültek be a Nyíregyházi Települési Értéktárba, amely folyamatosan bővül, és most már 25 értékkel rendelkezik. A város büszkeségeit a nyíregyháziak az Értékes Esték programsorozaton is megismerhetik.

– Úgy gondoljuk, hogy meg kell ismertetni mindazokat az értékeket, amelyek bekerültek az értéktárba – mondta Kujbusné dr. Mecsei Éva, a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság elnöke. – Remélve, hogy mintát és példát mutatnak arra, hogy minél több gyarapodó értékünk legyen.

 

BÁRÁNY FRIGYES ÉLETÉRŐL, PÁLYÁJÁRÓL MESÉLT

 

Az Értékes Esték vendége most Bárány Frigyes volt. A 85 éves művész életéről, pályájáról nemrég könyv is megjelent. A színművész most régi emlékeiről mesélt a közönségnek a MŰvész Stúdióban. Felelevenítette gyermekkorát, színészi pályáját és a művészi pályával, szerepeivel kapcsolatos gondolatait is megosztotta az érdeklődőkkel.

[REKLAM]

– A jó szerep az, ami játszható, fantázia van benne, elindítja a színész és a rendező fantáziáját is, föl lehet építeni, eljut valahonnan valahová, van egy íve – mondta Bárány Frigyes. – De ha „se íze, se bűze”, csak ott van, és mondja a magáét... A rossz szerepet jobban tudom definiálni, mint a jót. Mert a jó attól jó, hogy aki írta, az mester volt, vagy zseni, mondjuk, mint Shakespeare vagy Molière.

 

FOLYAMATOSAN BŐVÜL AZ ÉRTÉKTÁR

 

A Nyíregyházi Települési Értéktár folyamatosan bővül. A bekerülő értékekről a városlakóktól várják a javaslatokat.

F. A.