Ballagók Kapcsos Könyve – 1147 végzős diák neve került be a könyvbe
fotó: Szarka Lajos

Bejegyezték nevüket a Ballagók Kapcsos Könyvébe a Nyíregyházán érettségiző diákok szerdán a Városháza dísztermében. A tanév vége felé közeledve ez már hagyománynak számít a városban, az első könyv 2006-ban készült, az önkormányzat 2015-ben pedig elkészíttette a Kapcsos Könyv ikertestvérét, amelybe az idei ballagók is beírhatták a nevüket. A diákokat dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntötte az eseményen, és sok sikert kívánt nekik a közelgő vizsgákhoz.

Kézről kézre járt a toll a Városháza Dísztermében szerdán, Nyíregyháza 15 középiskolájának végzős diákjainak neve került be a Ballagók Kapcsos Könyvébe az idei évben: 55 osztály, 1147 érettségizőjének neve. Az első könyv 2006-ban készült egyedi méretben, merített papírból, bőrkötéssel, majd miután betelt, az önkormányzat 2015-ben elkészíttette a Kapcsos Könyv „ikertestvérét", amelybe az idei ballagók is beírhatták a nevüket. Takács Zsófia, Nyíregyháza diákpolgármestere az eseményen elmondta, a második kötet ezzel az évvel bezáróan ismét megtelt, így jövőre már a harmadik kötetet avatják fel az érettségizők.

– A Kapcsos Könyv kapcsolatot jelent a Városháza, a város és a diákok között, hiszen ez főleg azt mutatja, hogy a város visszavárja az itteni diákokat, akár később vagy a maradást is jelentheti. Minden évben meghívunk minden középiskolát, hogy a ballagók nevét beírják a Kapcsos Könyvbe. Ez a könyv 2015 óta gyűjti ezeket a neveket, és az évben valószínűleg be is fog telni, ezért majd jövő évtől a harmadik kapcsos könyvet kezdik meg a diákok – mondta el Takács Zsófia, diákpolgármester.

A Kapcsos Könyv rendkívül impozáns, A/2 méretben, 260 oldal terjedelemben, antikolt papírral, sötétbarna bőrkötésben, rézveretes sarkokkal és rézcsattal ékesített fedőlappal méltó emléket nyújt a ballagó diákoknak. A város önkormányzata ezzel is megbecsülését fejezi ki a nyíregyházi ifjúság tagjai felé, akiket az ünnepélyes alkalmon dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere köszöntött.

– Ez egy hosszú-hosszú évekre visszanyúló emlék, ugyanis minden egyes végzős diák neve bekerül ebbe a Kapcsos Könyvbe. Azt hiszem, hogy évtizedek múlva ez egy olyan anyag, érték lesz, amelyben lehet látni azokat a neveket, akik itt Nyíregyházán végeztek anno. A diákoknak ez most csak egy aláírás, mert ők már a ballagást és az érettségit várják, de ha túl vannak a megpróbáltatásokon, akkor azt hiszem, hogy számukra is e élmény lehet. A város az ő kérésüket teljesíti elsősorban a fellépőkkel a Helló Nyíregyháza! rendezvényen. Én minden végzősnek nagyon sikeres vizsgákat és felvételiket szeretnék kívánni innen, most kicsit megelőzve magát az eseményt, de látva a környezetemben élő fiatal hölgyeket és urakat, most az életük nagy részét ez lengi be – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Nyíregyháza visszavárja a fiatalokat – ezt hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntőjében, majd túl azon, hogy sok sikert kívánt az összegyűlt diákoknak az érettségi vizsgákhoz, arról is beszélt, hogy a városvezetés a helyi diákönkormányzat javaslatára állította össze a szombati Helló Nyíregyháza! rendezvény programjait, így várnak mindenkit egy szórakozással teli tavaszköszöntő napra.

Kapcsolódó galéria

Ballagók Kapcsos Könyve 2024