Ballagási ünnepség a városházán

Muzsikával köszöntötték a Vikár Sándor Zeneiskola növendékei a végzős középiskolásokat a városházán. Nyíregyháza 19 középiskolájának legkiválóbb tanulói kaptak meghívást a központi ballagási ünnepségre.

ELŐTTÜK A NAGY MEGMÉRETTETÉS

A középiskolából elballagó diákok úgy érzik, még ragaszkodnának a múlthoz, miközben izgalommal várják a jövőt.

További képekért kattintson a fotóra!

– Vegyes érzések kavarognak bennünk – mondta Vad Viktória, a Krúdy Gyula Gimnázium végzős tanulója. – Elhagyjuk az iskolát, ami nagyon szomorú, mert én például nagyon szép hat évet töltöttem a Krúdy gimnáziumban. Másrészt van bennünk izgalom is, mert az érettségi nagy megmérettetés lesz.

ÚTRAVALÓ A BALLAGÓKNAK

A központi ballagáson dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte a diákokat. Beszédében a végzős hallgatóknak azt kívánta: miután kitűzték maguk elé a célt, tudják megvalósítani álmaikat.

– Lezárul a diákok életének egyik legérdekesebb szakasza, de kezdődik egy másik legérdekesebb szakasz – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Az viszont már tőlük is függ, hogy milyen lesz. A ballagó diákoknak egyrészt azt kívánom, hogy realista maximalistaként tűzzék ki a céljaikat, és valósítsák is meg, másrészt pedig azt, hogy a kötődés a városhoz, Nyíregyházához ne lazuljon, bárhová is kerülnek az életben.

A LEGKIVÁLÓBB TANULÓK AJÁNDÉKOT KAPTAK

A végzős középiskolásokat Kőhegyi Edit, a KLIK nyíregyházi tankerületi igazgatója és Nyíregyháza diákpolgármestere is köszöntötte a városházán, a Vikár Sándor Zeneiskola és a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai pedig zenével, énekkel és verssel ajándékozták meg az iskoláiktól búcsúzó tanulókat. A középiskolás évek alatt legkiválóbban teljesített tanulóknak Nyíregyháza polgármestere ballagási emlékként egy-egy gravírozott tollat adott át.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)