Ballagás – 177 diák ballagott a Vasváriból
Fotó: Trifonov Éva

177 12. évfolyamos diák ballagott a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumból péntek reggel. A ballagási ünnepségek városszerte arra emlékeztetnek, mennyire fontos fiatalokat képezni, akik tanulmányaiknak köszönhetően képesek az élet minden területén megállni a helyüket. A gimnáziumi éveknek vége, a végzősök előtt még egy utolsó nagy megmérettetés áll: az érettségi vizsgák.

Feldíszített termek, ünneplőbe öltözött diákok, büszke barátok és családtagok várták a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium ballagási ünnepségét. Az esemény előtt elkészültek az utolsó szelfik is, nem csoda, a diákok számára a gimnáziumi évek vége egy mérföldkövet jelent az életükben.

Baktalórántházán lakom, de a gimnáziumi éveimet itt töltöttem. Nagyon jó érzés volt, rengeteg új emberrel ismerkedtem meg, új kapcsolatokat kötöttem, a tanáraimmal is nagyon jó, közvetlen kapcsolatot ápolok. Tényleg meghatározó hely lett számomra Nyíregyháza ebben a 4 évben” – mesélt élményeiről az egyik végzős tanuló, Nagy Dorina.

Élmények, tudás

177 12. osztályos diák ballagott a Vasváriból. Közülük több mint 50 kitűnő, körülbelül 40 jeles tanuló végez. Közel 120 végzős rendelkezik nyelvvizsgával, mely a felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot jelent számukra. Az iskolavezetés törekszik arra, hogy a diákok ne csak jól érezzék magukat az iskolában, de a megfelelő tudást is megszerezzék a jövőjük építéséhez.

„Arra törekszünk, hogy mindig a legkorszerűbb tudással lássuk el a tanítványainkat, hogy biztos alapokon induljanak akár a közép- vagy emelt szintű érettségi vizsgákra. Rugalmasak legyenek az élet változásaival kapcsolatban, és találják meg a helyüket mindig a legszerencsésebb módon az elkövetkező időszakban” – mondta el Kovács Ágnes intézményvezető.

Jön a következő megmérettetés

A diákok előtt még egy nagy megmérettetés áll. Hétfőn kezdődnek a központi írásbeli érettségik.

„Nekem kettős érzéseim vannak az érettségivel kapcsolatban. Izgatott vagyok, de mivel úgy gondolom, hogy az iskolában megkaptuk a kellő felkészítést, ezért sikeres érettségi vizsgát tehetek majd a jövő héten” – mondta Nagy Dorina.

„Fontos lelkes fiatalokat képezni!”

Dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte, a ballagási ünnepségek városszerte arra emlékeztetnek bennünket, mennyire fontos lelkes fiatalokat képezni, akik tanulmányaiknak köszönhetően képesek az élet minden területén megállni a helyüket. Úgy fogalmazott, hogy Nyíregyháza kiemelkedő diákvárossá vált az elmúlt években.

„Messziről is híres értékteremtő erőt képviselünk. Hiszen a közép- és felsőoktatási intézmények a jövő szellemi erőforrásait jelentik, mely döntően befolyásolja térségünk és hazánk nemzetközi versenyképességét” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Az idén ballagó diákok az élmények mellett megélték a rendkívüli COVID-időszakban történő távoktatást, a jelenléti oktatásra való visszaállást. Kovács Ágnes igazgatónő szerint a legfontosabb üzenet, melyet átadhatunk nekik, hogy „Munkával, tanulással lehet elérni azokat a célokat és azokat az álmokat, melyeket most kitűztek maguk elé”.

Kapcsolódó galéria

A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium ballagási ünnepsége 2023.