Ballag már a vén diák!

Most fogják fel, hogy véget értek a középiskolás évek és lassan elkezdődik a nagybetűs élet. Kavargó érzésekkel jöttek a ballagásra. Ezt mondta ma Kálmándi Fanni a Széchényiben. Az ifjú hölgy már az érettségire és a felvételire koncentrál. – Én az ELTE-re jelentkeztem óvodapedagógusnak. Informatikus osztály vagyunk, és én itt pont kitűnök közülük, arra szeretnék tovább menni – tette hozzá.



Hiányozni fog a közeg…



Mások azt mondták hiányozni fog nekik egykori iskolájuk. – Hiányozni fog az osztályom, hiányozni fognak az ide járó emberek, az osztályfőnökeim, a tanáraim, a közeg – fogalmazott Mikó Botond. Hozzátette, szerint nagyon jó alapokat szerezett a középiskolájában, és most nagy reményekkel vág neki a továbbtanulásnak. – Én a BME-re, a mérnök-informatika szakára készülök. Itt egy nagyon-nagyon stabil alaptudással felkészültünk az informatikai ágazaton és innen tovább, oda érkezhetünk. Nincs bennem nagy izgalom. Tudom mire számíthatok. Igazából azt mondhatom, hogy az informatika minden területébe belekóstoltunk, belenéztünk és mindenben tudom, ami várhat rám az egyetemen – jelentette ki Mikó Botond.



Gaudeamus igitur!



A Széchényiben 114 végzős ballagott péntek délelőtt. A vén diákok körbejárták az épületet, énekeltek. Majd amikor felsorakoztak az iskola udvarán, a fiatalabb társaik és a tanárok is köszöntötték őket. Az intézmény igazgatója azt mondta, hogy most még nagy az izgalom, de az a tapasztalata, hogy az érettségre már nyugodtan érkeznek a diákok. – Az izgalom az folyamatos a négy éven keresztül, de ilyenkor tetőpontjára hág mindenféle kimondott, kimondatlan stressz, és tulajdonképpen ennek köszönhetően a hétfői érettségire már mindenki nyugodtan és kellő bátorsággal fog nekilátni a feladatoknak – mondta Szabó Attila, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchényi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium és Kollégiuma igazgatója. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ezekben a napokban 85 középiskolában összesen 6759 diák ballag. Hétfőn pedig ők azok, akik számot adnak majd a tudásukról az érettségin.

Z. Pintye Zsolt