Bajnokság után, Kína előtt

– Kétévente rendezik meg ezt a versenyt Kínában, ahol legutóbb Szilágyi Máté győzött is. Most szeretnénk egy nagyobb csapattal, 8–10 fővel utazni szeptemberben – mondta Szilágyi István szakmai vezető.
A játékot a szabolcsi megyeszékhelyen ingyenesen is kipróbálhatja bárki, mivel bekerült a Mozdulj Nyíregyháza! program sportágai közé.
– Büszkén mondhatjuk, hogy a város sportkoncepciójában nagy hangsúlyt kap a látványsportágak mellett a szabadidősport és az utánpótlássport támogatása is. A MediBall is olyan sportág, mellyel igyekszünk színesíteni a palettát – mondta Hal­kóné dr. Rudolf Éva, a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.
Több kategóriában hirdettek győztest a kétnapos OB-n. A formagyakorlatok mellett mérkőzéseket is rendeztek. A versenyre több mint 130 nevezés érkezett, és a megye több településéről jöttek csapatok.
– Olyan ez, mint egy nagy család. A MediBall több mint sport, életforma, életszemlélet, mely teljessé tudja tenni a résztvevők életét a sportélmény mellett – mondta Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.
A nyíregyházi csapat tagjai Kína mellett Oroszországba is utaznak, májusban egy nemzetközi tornán vesznek részt.