Bajnokok a Nyírség Kupán
Európa- és magyar bajnok atléták állnak rajthoz a hétvégi Nyírség Kupa dobóversenyen. Márton Anita és Kővágó Zoltán mellett a szervező Nyíregyházi Sportcentrum legjobbjai is indulnak.

A Nyíregyházi Sportcentrum legsikeresebb szakága hatodik alkalommal rendezi meg a Nyírség Kupát. A dobóatléták szezonzáró versenyére ezúttal is érkeznek sztárok, így a súlylökő Márton Anita mellett a diszkoszvető Kővágó Zoltán és a horvát színekben induló Varga Roland is rajthoz áll. Utóbbi számban Szikszai Róbert és Káplár János személyében nyíregyháziaknak is szoríthatunk, főleg azért, hogy sikerüljön megdobni a 66 méteres olimpiai kiküldetési szintet. Szikszai Róbert edzésen már dobott 65 méter körül.

– Nagyon keményen dolgozik a tréningeken, erőnlétileg sokat fejlődött, de az eredmények nem úgy alakultak idén, ahogy szerettük volna. Viszont ő akkor is képes nagyot dobni, amikor nincs csúcsformában – mondta Kerekes László edző. 

A Nyírség Kupán ezúttal nem indul az olimpiai bajnok Pars Krisztián, aki sérüléssel bajlódik. Ha orvosai engedik, elutazik Nyíregyházára. A versenyen több korosztályban mérik össze tudásukat a dobóatléták, a gyerekektől a veteránokig.

– Ezt a versenyt eredetileg azért hoztuk létre, hogy népszerűsítsük az atlétika dobó számait. Volt eredménye, rengeteg gyerekkel dolgozunk a Sportcentrumban – mondta Vas László vezetőedző.

A Nyírség Kupát szombaton rendezik a Tiszavasvári úton lévő NYVSC pályán.

Dankó László