Csontvelő-átültetésre lesz szükség
Gyógyszerekkel kezelik, de műtétre is szüksége lesz Lázár Bencének.

Csontvelő-átültetésre lesz szüksége Lázár Bencének. Az Újpest és a Nyíregyháza Spartacus korábbi labdarúgójáról néhány napja derült ki, hogy leukémiás. Azóta folyamatosan kórházban kezelik, és szervezete jól reagál a gyógyszerekre, de szükség lesz csontvelő-átültetésre is. A testvére lehet a donor. 

Néhány héttel ezelőtt megduzzadtak a nyirokcsomóim a nyakamnál. Sohasem éreztem ilyet, eleinte nem is foglalkoztam vele különösebben, gondoltam, majd elmúlik. Úgy, mint egy fogfájás vagy egy gyomorgörcs. De nem múlt el. Sőt, egyre jobban zavart, a fejemet alig bírtam mozgatni, így aztán kénytelen voltam orvoshoz menni. Onnantól kezdve minden megváltozott körülöttem. Gyorsan történtek a dolgok, talán fel sem fogtam, hogy egy „másik film” főszereplője lettem. Hogy az életem egy olyan szakaszába értem, amely alaposan próbára tesz, amely megannyi veszélyt tartogat, és amely újabb és újabb csatára kényszerít. A kecskeméti kórházba mentem be kivizsgálásra, ahol azonnal benntartottak. Először valamiféle vírusos fertőzésre gyanakodtak, vért vettek, és a mintát Szegedre, valamint Budapestre is elküldték. Öt nap múlva érkezett meg az eredmény – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Lázár Bence. 

A 24 éves sportoló 2014-ben játszott a Szpariban, de folyamatos derékfájdalmai miatt be kellett fejeznie a futballt. Azóta szakkommentátorként dolgozott az egyik sportcsatornánál.

Dankó L.