Bajnokok a lány vízilabdások

A városi uszodában két csoport küzdelmei fejeződtek be az Észak-keleti Bajnokság Gyerek III-as korcsoportjában. Az Aqua Sportegyesület fiú vízilabdásai a felsőházban a bronzéremért kűzdöttek, míg a leányok az alsóházi aranyérméért ugrottak vízbe. Két mérkőzést kellett játszani egymás után az alapszakaszban elért helyezések alapján, így a fiúk a Debrecennel, a leányok az Eger leány csapatával kűzdöttek meg. Izgalmakban, fordulatokban bővelkedő meccseket láthatott a szép számú nyíregyházi közönség. Először a fiúkon volt a sor, az első mérkőzésen óriási taktikai csatában, rengeteg kihagyott helyzettel, több kétes ítélettel sajnos egy gólos vereséggel kezdték a párharcot. 


- A második meccs előtt helyre tettük a fejeket, átbeszéltük a hibákat, felállítottuk a helyes taktikát és sikerült több góllal nyernünk, így megérdemelten kerülhetett a bronzérem a nyakunkba - értékelt Urbin Tibor edző.

Délután jöttek az Aqua SE leányai, és bár a teher ott volt a vállukon, ez játékukon nem látszott, és magas színvonalú, élvezetes mérkőzéseken kétszer is legyőzték a Tigra ZF Eger leány csapatát. Valódi csapatként, egymást segítve, szebbnél szebb megoldásokkal tarkított játékkal, igazi élményt okoztak maguknak, edzőjüknek, szurkolóiknak. Természetesen nem maradhatott el az edző vízbedobása sem...

Eredmények :

Piros csoport:

Aqua SE - CPVSE  4-5
Gól : Simon D. 4

CPVSE - Aqua SE  5-9
Gól : Simon D. 3, Koi Sz. 2, Himics, Rácz, Kusnyér, Börzsei 

Zöld csoport:

Aqua SE Leány - Tigra ZF Eger Leány  7-2
Gól : Potor 3, Tomori G. 2, Simon L., Horváth S. 

Tigra ZF Eger Leány - Aqua SE Leány  7-9 
Gól : Potor, Tomori G. 4-4, Simon L