Bajnoki cím - a fiatal röplabdások a hétvégén dupláznának!

 Utoljára többek között Szakmáry Grétával a soraiban tudott bajnoki címet szerezni a nyíregyházi junior röplabda csapat. A Budaörsön rendezett fináléban mindenkit legyőztek a mieink, a döntőben 3-2-re verték a Békéscsabát.

- Végig jó teljesítményt nyújtott a csapat, legyőztük a Vasast, az Újpestet és a Budaörsöt, majd a fináléban a Békéscsabát. Sokat számított, hogy a csapatból sokan a felnőtt kerettel készülhettek, köszönet ért Horváth András kollégámnak! Most jön az Ifjúsági Kupa döntője, szeretnénk ott is minél fényesebb érmet szerezni - mondta Erdősné Balogh Erika, a csapat edzője.

A döntő legjobb játékosának a nyíregyházi Inneh-Varga Elizát választották, míg a csapat legjobbja díjat Tóth Fruzsina vehette át.

- Kicsit izgultam, mert ez volt az első döntőm, de mivel jól sikerültek az első meccsek, így éreztem, hogy nyerhetünk. A csapat nagyon egységes volt, gyorsan beilleszkedtem és nagyon örülök, a bajnoki címnek – mondta Inneh-Varga Eliza.

Eliza télen érkezett Nyíregyházára, a szakemberek a magyar mezőny egyik legtehetségesebb játékosnak tartják. A csapatból az Ifjúsági Kupa döntőjében két játékos hiányzik majd, Kalotai Zsófia és Sitku Renáta.

- A Diákolimpia során a Móricz és a Bem játszotta az országos döntőt, a junioroknál nyertek a lányok, és reméljük az Ifjúsági Kupában is érmet szereznek. Nehezíti a helyzetet, hogy a Békéscsabával már a csoportban találkoznak. Az látható, hogy a játékosoknak sokat számít, hogy a felnőtt csapattal készülhettek – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Dankó László