Bajnokcsapat! Az első osztályba jutott az U15-ös kézilabda együttes

Veretlenül lett bajnok a Nyíregyházi Sportcentrum U15-ös kézilabda csapata. Az együttes jövőre az élvonalban indulhat, és többek között a Veszprém és a Szeged ellen is játszhat. 

Varga László edző évek óta dolgozik együtt a tehetséges nyíregyházi kézilabdás fiúkkal. Tavaly is közel álltak ahhoz, hogy a másodosztályban bajnokok legyenek, de akkor ez nem sikerült. Idén viszont veretlenek voltak az alapszakaszban, majd a végjátékban nyertek a Kazincbarcika és a Fehérgyarmat ellen is, így megnyerték az U15-ös bajnokságot. 

- Talán furcsán hangzik, de nem volt rossz, hogy tavaly nem nyertük meg a bajnokságot. A fiúk megtanultak veszíteni, és ebből erőt merítve még keményebben dolgozni, hogy idén elsők legyenek. Nagyon sokat edzettek, volt, hogy szabadidejükben futni mentek szombat reggelente. Büszke vagyok rájuk - mondta Varga László, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője. 

A bajnoki címmel együtt a csapat kiharcolta, hogy az NB-I-ben indulhasson. Olyan gárdák ellen léphetnek pályára a következő idényben az U16-os bajnokságban mint a Veszprém, vagy a Szeged. 

- Nagyon örültünk ennek a sikernek. Ez a csapat évek óta együtt készül, és most beérett a munka. A szakmával egyeztettünk az első osztály vállalásáról, a Sportcentrum pedig biztosítja az anyagi hátteret és a feltételeket. Természetesen itt más céljaink lesznek, de szeretnénk, ha a legjobbak között is helyt állna a csapat - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

A játékosok között vannak olyan tehetségek, akik akár válogatottságig is vihetik. A keret egyik tagját már most megkereste a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A Sportcentrum egy kis ünnepség keretében gratulált a csapat tagjainak, akik egy-egy emlékplakettet is átvehettek. De amolyan jutalomként az együttes Szegedre is elutazik, és pályára lép edzőmeccseken a Pick Szeged ellen. Ez már egy jó alkalom arra, hogy a fiúk belekóstoljanak, mi vár rájuk az élvonalban.