Bajnokcsapat!
Megnyerte a labdarúgó NB III Keleti csoportját a Nyíregyháza Spartacus, és feljutott az NB II-be.

Bajnokavató ünnepséget rendeztek a Városi Stadionban. A Szpari győzött az NB III-ban, és az aranyérmeket a mérkőzés után kapták meg a játékosok. Közülük többeknek ez volt az utolsó találkozójuk, mivel az új szabályok értelmében az NB II-ben szigorították a külföldi játékosok szerepeltetését. A játékvezető, Kátai Gábor számára ez volt a 100. NB III-as meccs.

Nyíregyháza Spartacus–Hatvan 2–1 (2–0)

Városi Stadion, 1400 néző

Jv.: Kátai Gábor (Punyi, Berényi)

Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger 86. p) - Szokol, Rubus, Rakovic (Szalai 55. p), Farkas - Abdouraman, Ramos, Zofcák, Rezes - Kostic, Pölöskey (Pálinkás 81. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Hatvan: Gyulay - Ficsor, Mundi, Ács, Nagy, Purzsa, Karácsony (Szabó B. 42. p), Horváth, Katona, Simon (Kész 57. p), Bárkányi

Vezetőedző: Híres Gábor

Fúvósok, mazsorettek, a stadion bejáratánál pedig egy hatalmas kamion, és a világbajnok Edú fogadta a Spartacus mérkőzésére érkezőket. „Nem bocsátunk, nem felejtünk, harcolunk és visszatérünk!” – ezt a drapériát függesztették ki a nyíregyházi ultrák. Edút óriási taps fogadta, aki több labdát rúgott ki a találkozó előtt a szurkolók közé. „Reméljük, a Szpari minél hamarabb visszakerül oda, ahová való, az NB I-be” – mondta Edú a kezdőkörben állva, majd elvégezte a kezdőrúgást Kocsis Gergely nyíregyházi szurkolóval együtt.

További képekért kattintson a fotóra!

Az első helyzet a Szpari előtt adódott, de Kostic beadása után szögletre mentettek a hatvaniak. A 12. percben egy szép akció végén Farkas lőhetett 16 méterről, de mellé ment a labdája. Hét perccel később Zofcák szabadrúgása után Abdouraman fejelt, a felső lécet találta el, majd Pölöskey lőtt, de Gyulay bravúrral védett. Nyomott a Spartacus, több ígéretes akciót is vezetett. A 30. percben Zofcák lőtte be szélről a labdát, Pölöskey centikkel maradt le. Egy perccel később viszont már megszületett a vezető gól! Zoran Kostic viharzott el a jobb oldalon, beadása után pedig Mohamadou Abdouraman fejelt a kapuba, 1–0. Majd újabb szép akció, Kostic passza után Zofcák lövését fogta a hatvani kapus, a másik oldalon pedig Ács lőtt mellé egy védelmi hiba után. A 38. percre is jutott egy helyzet, egy szöglet után Szokol fejelt fölé. A 40. percben büntetőt kapott a Szpari! Zoran Kosticot buktatták a 16-oson belül, a megítélt 11-est pedig Pölöskey Péter higgadtan értékesítette, 2–0. Az első félidőben jól játszott a Nyíregyháza, és megérdemelten vezetett. A szünetben a Bozsik Akadémia csapatai vehették át az érmeket, az U16 és az U19 megnyerte a szezont, az U17 második, az U18 harmadik lett. Gyönyörű jelenetekkel indult a második félidő, Zoran Kostic kétszer is kapásból lőtt, mindkét bombát kiütötte Gyulay. A másik kapu előtt Ovszijenko is védett egyet, egy beadásnál vetődött ki bátran. A 64. percben nagy helyzet maradt ki, Rezes passzolt Abdouramanhoz, aki középről fölé lőtt. Majd ismét Kostic próbálkozott, a vendég kapus ezúttal is nyerte kettejük párharcát. Ovszijenko-bravúr a 68. percben, Ács közeli lövését hárította lábbal a Szpari kapusa, majd egy szabadrúgást tolt a léc fölé a hálóőr. Kapufával válaszolt a Spartacus, egy szöglet után Szalai találta el fejjel a lécet. A 74. percben szépített a Hatvan. Kész kapott pontos labdát középen, és a kapuba helyezett, 2–1. Három perccel később ismét Kész próbálkozott, lapos lövését kitolta Ovszijenko. Öcsi a hajrában hatalmas vastaps közepette hagyhatta el a pályát, Perger Bence állt be helyette. Több gól nem esett, kezdetét vette az ünneplés. A Nyíregyháza a Bajnokcsapat!

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)