Bajnok lett az AQUA SE Nyíregyháza!
Bajnok lett az AQUA SE Nyíregyháza serdülő csapata a Vidékbajnokságban.

Az ősz óta tartó bajnoki fordulók utolsó mérkőzésén magabiztosan nyert Kántor Gábor csapata. Szombaton, a sóstói medencében a Zemplén elleni utolsó mérkőzés döntött a bajnoki cím sorsáról. A fordulót a tabellát vezetve várta a nyíregyházi csapat. Már az első mérkőzés, a Gyöngyös is könnyű bemelegítésnek számított. Ezen a találkozón nagyarányú győzelmet aratott az AQUA SE, majd a Zemplén ellen vívott küzdelem után büszkén álltak a dobogó első fokára.

AQUA SE Nyíregyháza–Gyöngyösi Aligátorok VC 21:6 (5:0, 4:3, 4:2, 8:1). Gólszerzők: Spák Csaba 6, Tamás Máté 5, Spák Csanád 5, Horváth Demeter 2, Gyöngyösi Boldizsár 2, Molnár Kristóf 1.
Zempléni VK–AQUA SE Nyíregyháza 7:13 (1:3, 1:2, 1:3, 4:5). Gólszerzők: Spák Csaba 5, Tamás Máté 3, Biri Balázs 2, Pethe István 2, Horváth Demeter 1.

A bajnok csapat tagjai: Csiszár Balázs, Pethe István, Spák Csaba, Spák Csanád, Tamás Máté, Molnár Kristóf, Leszkoven Gergő, Vetési Szabolcs, Biri Balázs, Biri Bence, Gyöngyösi Boldizsár, Bodzás Áron, Turóczy Dániel, Kedves Iván, Horváth Demeter. Edző: Kántor Gábor.

Vezetőedző a vízben

Hagyomány, hogy a bajnoki forduló végén a győztes csapat játékosai kijönnek a medencéből és az őket felkészítő edzőt örömükben ruhástól a vízbe rántják magukkal. Így volt ez szombaton a sóstói medencében is, amikor a tanítványok vízbe vitték mesterüket, Kántor Gábort.

Szombaton nemcsak Nyíregyházán szálltak vízbe a vízilabdások, hanem az AQUA SE Nyíregyháza 2002-es korosztálya az Észak-Keleti Területi bajnokság soron következő fordulóján, Sátoraljaújhelyen szerepelt. Két szép győzelmet arattak a fiatalok, akiket ezen a napon Gazsovits Zoltán edző vezetett.
AQUA SE Nyíregyháza–Váci VK 16:10
AQUA SE Nyíregyháza–Zempléni VK 15:13

Mikita Eszter