Még várni kell az ezüstre
Utolsó hazai meccsén vereséget szenvedett az NYKC.

Az idei szezonban utolsó alkalommal lépett pályára hazai környezetben a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabdások szerettek volna szépen búcsúzni lelkes szurkolóiktól, és a Békés legyőzése egyben azt is jelentette volna, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a második helyen végez az NYKC. Figyelmeztető jel volt, hogy a vendégek legutóbb döntetlent játszottak a már bajnok Eger ellen, és ezúttal is jól kezdtek, vezettek a találkozó elején. A folytatásban hol a nyíregyháziaknál, hol a Békésnél volt az előny, a szünetben – az utolsó pillanatban lőtt békési gólnak köszönhetően – egy találattal az NYKC vezetett. Fordulás után gyorsan háromra hízott a különbség, és ekkor úgy tűnt, biztosan nyeri a meccset a hazai gárda. Az utolsó tíz percben viszont többször is labdát vesztettek a nyírségiek, a Békés pedig, kihasználva a hibákat, megfordította az állást. A drámai hajrában ugyan gólokkal fejezte be akcióit az NYKC, de a vendégek is rendre betaláltak, így egy góllal megnyerték a találkozót. Az ezüstre így még várni kell, a Nyíregyháza a jövő héten Balassagyarmaton biztosíthatja be második helyét. 

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport

Nyíregyházi KC–Békés 33–34 (17–16)

Nyíregyháza: Nagy L. - Tóth 3, Tumidalsky 5, Kaplonyi 2, Pánczél 4, Kleis 2, Nagy Cs. 4. Csere: Boczák (kapus), Braun 1, Varga 2, Kurbely 5, Gubó 3, Balda 2

Varga Zsolt szakmai igazgató: – Nagyon csalódott vagyok. Szerettünk volna szépen búcsúzni, bíztam abban, hogy bebiztosítjuk a második helyet. Alaposan felkészültünk ellenfelünkből, de sok hibát követtünk el, ezért veszítettünk. 

Dankó László