Bajnok az U18-as fiú kézilabda csapat!

Bajnok lett a Nyíregyházi Sportcentrum U18-as kézilabda együttese. A csapat tagjait köszöntötték a Continental Arénában. A gárda jövőre egy osztállyal feljebb indulhat. 

Pár napja az U15-ös, most az U18-as kézilabda csapata is bajnok lett a Nyíregyházi Sportcentrumnak. Az együttes egy éve épp hogy lemaradt az első helyről, ezért ez is fűtötte a játékosokat. 20 meccsből 18-at sikerült most megnyerni, ezzel a III. osztály bajnoka lett a gárda, és a következő idényt a másodosztályban kezdheti. 

- Örülünk, hogy még egy korosztály tudott magas teljesítményt nyújtani. Július utolsó hetében már elkezdjük az alapozást, addig kaptak egy kis pihenőt a fiúk. Fontos volt az egység a csapatnál, ezért tudtunk nyerni - mondta Bursac Bozidar edző. 

A játékosok többségére jövőre is számíthat a szakmai stáb, mivel néhány kivételtől eltekintve csak jövőre érettségiznek. A legjobbakra viszont más csapatoknál is felfigyeltek. 

- Két éve tűztük kis Bozidarral ezt a célt, amelyet most sikerült elérni a fiúkkal. Tavaly ezért is léptünk egyet vissza, ez az építkezés része volt. Vannak kimagasló teljesítményt nyújtó játékosaink, rájuk mások is felfigyeltek. Ez nekünk egy visszacsatolás, hogy jó munkát végeztünk - mondta Jobbágy René edző. 

Török Dániel pár hete a hónap sportolója lett a Sportcentrumnál. Ő is tagja a bajnokcsapatnak. 

- Nagyon jó volt az idei szezon. Én egy korosztállyal feljebb is játszottam, ott negyedikek lettünk, de sokat tanulhattam azokból a meccsekből, és fejlődhettem - tette hozzáTörök Dániel játékos, Nyíregyházi Sportcentrum 

A Sportcentrum vezetése köszöntötte a csapat tagjait, és bejelentette: szeretne ismét felnőtt kézilabda együttest elindítani a bajnokságban az utánpótlás csapatokra építve. Ehhez egy jó szereplésre van szükség az Ifi NB-II-es bajnokságban, ahol szeretne a Nyíregyháza ismét dobogón végezni.