Bábszínház, kézműves foglalkozás és versenyek is lesznek a 46. Megyei Gyermekkönyvhónapon
A Bóbita, bóbita táncol... című versillusztrációs rajzpályázat eredményhirdetésével és a kiállítás megnyitójával megkezdődött a 46. Megyei Gyermekkönyvhónap

A 30 éve elhunyt költő, Weöres Sándor emlékére hirdetett megyei rajzpályázat olyan népszerű volt a gyerekek körében, hogy 310 iskolás készített versillusztrációt, melyből 80 került a könyvtárba, a hónap végéig látható kiállításra. Hogy milyenek? Színesek és mindenfélék.

A díjazottak oklevele mellett emléklapot ajándékoztak a kiállításon szereplő 80 iskolásnak. Nyíregyházán túl többek között Kállósemjén, Buj, Kótaj, Paszab, Tákos, Tiszadada és Sényő diákjai festettek.

- rajzoltak.

Bajnay Kornél önkormányzati képviselő így fogalmazott a megnyitón:

Az olvasás egy nagyon fontos dolog. Információszerzés mindenféleképpen. És az, hogy ezt, hogy oldjuk meg, az más kérdés. A mai digitális világban internet segítségével, de én azt gondolom, hogy a könyvnek is van létjogosultsága. A könyvnek van illata, van fogása, illetve még egy nagyon fontos dolog, olvasás közben nő a gyerekek tudása, tágul a világképe, és nagyon fontos a fantáziának a fejlődése. Ezért fontos, hogy olvassanak a gyermekek.

Az eredményhirdetés és díjkiosztás után Bakos Dániel és barátai szórakoztatták népzenével és táncházzal a gyerekeket.

Pénteken a tiszavasvári és tiszalöki könyvtár vendége lesz Telegdi Ágnes, a Barnabás mesék szerzője. Május 7-én a legkisebbekhez szól Vadadi Adrienn. A folytatásban lesz természettudományos előadás a gravitációról, aztán Ringató. Május 15-én a kötelező olvasmánnyá előlépett Varró Dani várja a gyerekeket a Móricz Zsigmond Könyvtárban. De itt lesz a nyíregyházi Molnár Ágnes a Csiporka és Bíborka könyvek szerzője. A Cseperedő meseklub és a Cimborák is találkoznak a gyermekkönyvhónap idején.