Babgulyás főtt a rászorulóknak

A fedél nélkül élők mellett azonban az ajándékból jutott a rászoruló, szegény sorban élő családoknak és időseknek is. Az ebédet a Nyíregyháza környéki bokortanyákon élő beteg emberekhez és a többgyermekes, nehéz sorban élő családokhoz a helyi diakóniai szolgálat, civil szervezetek és egyházi iskolába járó gimnazisták közreműködésével juttatták el.

– Az ételosztással szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy ez egy akció, amely jelzi, hogy növekszik a szegénység ma Magyarországon, és ezzel az akcióval is arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ebben összefogással közösen kell segítenünk a rászorulókon – hangsúlyozta Laborczi Géza, a Nappali Melegedő és Népkonyha intézményvezető lelkésze.

A karitatív ételosztáson részt vett Prőhle Gergely, nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár is, aki maga is az evangélikus felekezet tagja.

– Mind az egyházaknak, mind a kormányzatnak komoly felelőssége van, annak érdekében, hogy Magyarország olyan társadalom legyen, ahol egyre kevesebb szociálisan elesett ember van. Ezért van szükség ezekre az akciókra, és minden egyes ilyen akció felhívja a figyelmet a közös felelősségünkre, arra, hogy egy társadalomban élünk, felelősek vagyunk egymásért, és ezt a felelősséget tettekben is ki kell fejezni – mondta a helyettes államtitkár.

Z. P. Zs.