Azonosítás és beavatkozás

Az autógyártók által újonnan forgalomba hozott típusok csaknem negyede már a hibrid technológiával fut az utakon, ezért is fontos, hogy egy esetleges balesetnél a beavatkozó állomány tisztában legyen a veszélyekkel és a biztonságos mentés érdekében a lehetőségekkel.
Így elsőként a jármű beazonosítására hívták fel a figyelmet a nyíregyházi cég munkatársai. Kiemelték: a hibrid járműveknél fontos, hogy a benzinmotor kikapcsolása után, amikor álló helyzetben van a jármű, az elektromos motor még készenlétben van, így például a tűzoltó vagy a mentendő személy véletlenül a pedálra lépve az autót újra elindíthatja.

A nagyfeszültségű telepek kiszakaszolását is elsajátíthatta az állomány, illetve ezek lehetséges tárolási helyeit mutatták be a szakemberek. Egy-egy nagyfeszültségű telep a száz kilogrammot is elérheti, a maga négyszáz voltnyi feszültségével, így egy esetleges gépjárműtűz esetén a használt oltóanyagot is át kell gondolnia a tűzoltásvezetőnek.
A jövőben folyamatosan képzik a tűzoltói állományt az újgenerációs technológiák kapcsán, így minden forgalmazóval felveszik a kapcsolatot a szabolcsi megyeszékhelyen.