Az üvegcipő

Sipos Lajos: SIPOS IMRE
Irma: ERDÉLYI TÍMEA
Adél: KOVÁCS VANDA
Császár: GÉCZI ZOLTÁN
Házmester: KISS ATTILA
Házmesterné: POLGÁR LILLA
Adél anyja, Roticsné: VASVÁRI EMESE
Szakácsnő, Keczeli Ilona: TŐKÉS NIKOLETTA
Viola, társalkodónő: LOSONCZI KATA
Stetner úr, tanácsos: CSADI ZOLTÁN
Fényképész, írnok: GASPARIK GÁBOR

Rendező: CZAJLIK JÓZSEF

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza

Két erős nő küzd a szabadságért. Két erős nő teremt álomvilágot, hogy elviselhető legyen a valóság, egy cseléd és egy panziótulajdonos. Mindkét nő lábára ráillik a mesebeli üvegcipő, de létezik-e az a rettenthetetlen herceg, aki kiszabadítja a gyötrelmes mindennapokból szíve választottját?

Két zavart férfi sodródik lázasan, menekül a saját magára erőszakolt rendbe, hogy ne kelljen bevallani milyen is a valóság. Mindkét férfi zsebében egy-egy üvegcipő lapul, de észreveszik-e mikor és kinek kell a lábára illeszteni?
Szerelmi sokszög, három felvonás, sok kis hazugság. Egy ebéd, egy lagzi, egy kihallgatás. Fülledt készülődés, konok mulatság, megszeppent vallomás. Mennyire szabad a magyar lélek? Mit vesz be a magyar gyomor? Milyen varázslat a magyar tündérmese? Férfiak és nők sírnak és nevetnek, rejtőzködnek és rejtegetnek, menekülnek és kitartanak, amíg meg nem találják azt a kis nyomorult fényt a másik szemében. Hátha végre belefeledkeznek a másikba és elfogadják saját magukat. Üvegcipővel vagy anélkül.


Forrás: Facebook / Móricz Zsigmond Színház