Az utolsó előtti helyről az elsőre!

A belgiumi Zolderben folytatódik a hétvégén a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing  magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert az edzéseken remekül ment, majd az időmérőn – ahogy idén eddig mindig – a leggyorsabb volt, 1.56.688-as idővel szerezte meg az első rajtkockát. 
A szombati első versenyen jól sikerült a rajt a címvédő számára, magabiztosan vezetett, ám a harmadik körben technikai probléma miatt ki kellett állnia. Az első helyet így Jochen Hahn örökölte meg, aki biztosan győzött Lenz és Rodrigues előtt. 

-Sajnos kiestünk az első versenyen turbóprobléma miatt, pedig addig nagyon jól sikerült a futam. Magabiztosan sikerült eljönni a rajt után, folyamatosan építettem az előnyt, amikor elment a turbónyomás. Arra gondoltam, hogy bejövök a depóba, de a kijárat előtt megindult újra az autó, visszatért az ereje. A célegyenesben viszont füstölni kezdett, így kiálltam. Sajnos nem volt szerencsénk, ez a győzelem elúszott, de a második versenyen megpróbálunk javítani – mondta Kiss Norbert. 

A Révész Racing szerelőinek sikerült megjavítani az autót, így a MOL által is támogatott magyar versenyző ott lehetett a szombati második rajtnál, de a mezőny végéről kellett indulnia. Az élen haladók által felvert porban hátul keveset láthattak a pilóták, de Kiss Norbert így is öt versenyzőt megelőzött pár kanyar alatt, majd a hetedik helyre jött fel az első kör végére! A bajnoki rivális Hahn mögött ment, amikor Clement és Lenz összeütközött, így a HUMDA által is támogatott magyar pilóta már a negyedik helyen kezdhette a harmadik kört. Albacete vezetett, és kihasználva, hogy mögötte nagy volt a kavarodás, komoly előnyt épített ki. Kiss Norbert nagy tempóban haladt, és a negyedik körben újabb pozíciót javított, majd Kursim mellett is elment. Ettől kezdve Albacete üldözésébe kezdett, és féltávnál a felére csökkent a hátrány, körönként két(!) másodperccel volt gyorsabb a magyar versenyző a spanyolnál. A 9. körben aztán egy fantasztikus előzéssel az élre állt Kiss Norbert, de Faas balesete miatt piros zászlóval megállították a versenyt. Mivel a szabályok szerint ilyenkor az előző kör helyezése számít végeredménynek, így Albacete lett a győztes, 0.005 másodperccel megelőzve a magyar pilótát. 

-Csalódott vagyok a piros zászló miatt, mert már az élen haladtam, amikor megállították a versenyt.  Nagyon jó munkát végzett a csapat, remekül megjavították a fiúk az autót, és nagy csatát vívtunk Antonio Albacete-tel, talán kicsit túlzottan is kemény volt néhány manővernél – mondta Kiss Norbert a leintés után. 

Ekkor még senki nem tudta, hogy a spanyol pilótát viszont vizsgálják a felügyelők. Az eredményhirdetés után aztán jött a hír, hogy Albacete pályaelhagyás miatt büntetést kapott, így viszont Kiss Norbert nyerte a szombati második versenyt!  Vasárnap folytatódik a zolderi hétvége.