Az Úr érkezése – Ökumenikus szavalóverseny a Kossuthban

A diákok Luther-énekekkel és egy szabadon választott evangélikus vagy református költő alkotásával készültek Az Úr érkezése címet viselő ökumenikus szavalóversenyre, amelyet idén a reformáció 500. évfordulója jegyében rendeztek meg. Bozorády András először jelentkezett a megmérettetésre, mégpedig azért, mert mint mondja, jó lehetőséget biztosít a jövője építése szempontjából, hiszen a Színház- és Filmművészeti Egyetemre készül, és már most tapasztalatokat gyűjthet a verseny segítségével.

 

Istenes versek tolmácsolása

 

Az Úr érkezése szavalóversenyt 24. alkalommal rendezték meg a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban. Az országos és ökumenikus megmérettetésre a szabolcsi megyeszékhely mellett Budapestről, Miskolcról, Debrecenből és Kisvárdáról érkeztek evangélikus, református és katolikus iskolák diákjai.

További képekért kattintson a fotóra!

Tar Jánosné, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgató kiemelte, a versennyel az irodalom istenes alkotásaira szeretnék felhívni a figyelmet, s megmutatni azt, hogy vannak olyan tanulók, akik abban is tehetségesek, hogy ilyen verseket is valóban úgy tudnak közvetíteni, tolmácsolni, hogy az mindenki számára élmény legyen, és mindenkit meg tudjon erősíteni a hitében.

 

Színes két nap

 

Az elődöntők mellett pénteken Bakajsza András és Szilágyi László Rákos Sándor Nyírsége kötetének bemutatója és az EMMAUS zenekar koncertje színesítette a napot, míg a szombaton a döntőbe jutott diákok mérhetik össze tudásukat a végső győzelemért.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)

Mentés