Az ünnepekre időben fel kell készülni a gyógyszerek beszerzésére

Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy az elkövetkező napokban mindenki írassa fel háziorvosával és szerezze be a szükséges patikaszereket, és ne csak a rendszeresen szedett pirulákról gondoskodjanak, hanem például láz- és fájdalomcsillapítókról vagy hasmenés elleni gyógyszerekről is, mert ezek beszerzése a jövő hét második felében nehézkesebb lesz, a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek majd.
Mint az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben írják, célszerű áttekinteni a "házi patikát". Legyenek otthon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szerek, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmények.
Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra is, hogy a sütés-főzés, gyertyagyújtás közben gyakran fordulnak elő égési sérülések, ezért hasznos ezek gyors ellátására szolgáló készítményekkel is felkészülni. A kisebb konyhai balesetek esetére is legyen otthon kötszer, sebfertőtlenítő szer, gyorstapasz - ajánlják.
Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán a www.antsz.hu címen az "Ügyeletek" menüpont alatt.

MTI