Az uniós választási kampányban is folytatják az aláírásgyűjtést az Európai Ügyészségért
Több ezer aláírás érkezett Szabolcs-Szatmár megyéből is az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért indított aláírásgyűjtés során, mely országosan körülbelül félmilliónál tart – így fogalmazott hétfőn délután Nyíregyházán Hadházy Ákos, független parlamenti képviselő.

A Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón kijelentette: sok párt aktivistái és civilek is szedik az aláírásokat, s az egymillió összegyűjtéséhez széles körű összefogás kell, aminek elérése szerinte nem azon múlik, hogy van-e annyi ember, aki alá akarja írni az íveket, csak azon, hogy hányan lesznek azok, akik gyűjtik.

Az aláírásgyűjtés május végén zárul és az internetről is letölthetőek az ívek. Lövei Csaba, nyíregyházi független önkormányzati képviselő hozzátette: jövő héten kezdődik az uniós parlamenti választás kampánya.

Lövei Csaba, független önkormányzati képviselő elmondta:

Ahogy Hadházy Ákos is fogalmazott, több párt is segíti ezt az aláírásgyűjtő kampányt nagyon sok civil emberen kívül. Én azt tanácsolom az embereknek, hogy meg fognak jelenni a pártok is pultokkal a városban, meg fognak jelenni a gyűjtőik, mindenki a magának szimpatikus pártnak írjon alá az uniós választási jelölésben, és természetesen az ugyanott megtalálható íveket is írják alá. Erre a segítségre reméljük, hogy számíthatunk.