Az UNICEF Fiatal Nagykövete lett Trizner Laura
A 17 éves nyíregyházi diák lett az UNICEF Gyerekbarát Település program Fiatal Nagykövete, akit többfordulós pályázat során választottak ki. Laura egyedüli fiatalként segíti majd annak a független szakértőkből álló Értékelő Bizottságnak a munkáját, amelyik kiválasztja a „Gyermekbarát település” címre leginkább érdemes pályázó önkormányzatokat.

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium és a Mathias Corvinus Collegium diákjaként számos tehetséggondozó programban vehetett részt az elmúlt időszakban.

Az UNICEF Magyar Bizottságához benyújtott pályázatában a számára ideális, gyerekbarát településről írt, valamint arról, hogy mit tenne, ha döntéshozó helyzetben lenne és a gyerekek érdekeit képviselhetné.

– Könnyű dolgom volt, hiszen Nyíregyházán születtem, itt élek családommal – mondta. – Egy olyan városban lakom, ahol fontos a gyerekek véleménye, ahol van sportolásra, aktív szabadidő eltöltésére lehetőség és ahol számos sport- zenei-, kulturális- és tanulmányi versenyen, programon vehetünk részt mi fiatalok. Diákként úgy érzem, itt vigyáznak ránk, tisztaságban és biztonságban élhetünk. Több alkalommal volt lehetőségem a nyíregyházi fiatalokat képviselni az Országos Ifjúsági Parlamentben, ahol az ifjúságot érintő kérdéseket tehettem fel minisztereknek, államtitkároknak. A Cantemus Kórus és a Pro Musica Énekkar tagjaként sok országban énekelhettem, ahol megismerkedtem távoli országok kultúrájával, emberek szokásaival, barátságokat kötöttem külföldi gyerekekkel.