Az ország több pontján is leszakadhat az ég
Fotó: Illusztráció

Az ország legnagyobb részén a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, legkésőbb a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap, majd estétől újabb felhőzet-növekedés kezdődik – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsősorban az északkeleti, keleti, illetve a déli megyékben fordulhat elő helyenként zápor, zivatar, este már másutt is megnő csapadékhajlam. Mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok mentén szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul, de a legtovább erősen felhős keleti, északkeleti tájakon ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Késő este 16 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Az éjszaka első felében erősen felhős, borult lesz az ég. Az éjszaka második felétől nyugat felől szakadozni, vékonyodni kezd a felhőtakaró a több és vastagabb felhők hajnalra a keleti országrész felett összpontosulnak majd.

Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Kezdetben sokfelé, majd hajnaltájt csökken a csapadékhajlam és egyre inkább északkeleten, keleten várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, a felhősebb keleti tájakon lesz enyhébb a hajnal.

 

Forrás: hirado.hu