Az ország legnagyobb strandfoci rendezvénye kezdődik Sóstón!

Hetekkel ezelőtt betelt a létszám, az ország távoli pontjairól és érkeztek nevezések a Sóstó-Gyógyfürdők-Nyíregyházi Sportcentrum strandfoci tornára, mely a Fatum Property Kupáért zajlik. Több csapat a családtagokat is magával hozza ilyenkor a szabolcsi megyeszékhelyre, és egy egész hetet Sóstón töltenek, ami turisztikai szempontból is fontos.

- Hét évvel ezelőtt az volt az egyik célunk, hogy egy olyan sportrendezvényt hozzunk a strand területére, melynek turisztikai vonatkozása is van. Sikeres lett a torna, 44 csapat nevezett idén is - mondta Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Összesen 17 településről érkeznek csapatok négy megyéből. Négy női gárda is indul a csütörtökön kezdődő tornán.

- Természetesen nagyon sok visszajáró gárda is van, akik évek óta itt vannak. Büszkén mondhatom, hogy az ország legnagyobb strandfoci tornája a sóstói, mert 1-2 napos rendezvények máshol is vannak, négy napos azonban nincs - mondta Dajka László főszervező.

Sóstón számos programot szerveznek a nyári időszakban, mely vonzó lehet a turistáknak. Az elmúlt hétvégén főző és sárkányhajó versenyt tartottak, és rendszeresek a koncertek is. A strandfoci torna a nézők számára is érdekes lehet. A csoportmérkőzéseket csütörtökön és pénteken rendezik, majd a kieséses szakasz után a finálét vasárnap tartják a strand területén épített pályán.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos