Az öregedés művészete

Második féléve vehetnek részt a városban élő nyugdíjasok a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiáján. A kezdeményezés célja, hogy hasznos elfoglaltságot biztosítsanak az idősebb korosztálynak, és életkoruknak, illetve érdeklődési körüknek megfelelő programokat biztosítsanak a szabadidejük hasznos eltöltéséhez. Szerdán délután A gondozási politikák és módszerek a világban címmel hallhattak előadást az érdeklődők.

 

GONDOZÁSPOLITIKÁK ÉS MÓDSZEREK

 

Patyán László főiskolai docens elmondta, ma világszerte nagy kérdés, hogy az öregedő korosztály hogyan kaphat az életminőségéhez megfelelő gondozást. Ennek egyik eleme, hogy hogyan tudjanak aktívak maradni, a másik a nyugdíjpolitikákkal kapcsolatos kérdéskör, valamint nagyon fontos az a gondozáspolitika is, ami az idősek méltóságának megőrzését szolgálja.

 

MÉG KÉT ELŐADÁS

 

A Nyíregyháza önkormányzata és a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara által létrehozott Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiája elnevezésű programsorozat idén még két alkalommal várja az érdeklődőket a Váci Mihály Kulturális Központban.

Szoboszlai Tibor