Az ökopolitika adhat választ a klímaváltozás kérdéseire az LMP tagjai szerint
Kanász-Nagy Máté Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatót

Az LMP azonnali klímavédelmet követel Nyíregyházán is címmel tartott városunkban sajtótájékoztatót Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára.

A hétfői eseményen a titkár hangsúlyozta: a jövő hétvégi az utolsó lehetőség, amikor olyan Európai Parlamenti képviselőket választhatunk, akik tehetnek a klímaváltozás ellen, amelyet bár megállítani nem tudunk, de a negatív következményekre való felkészülés utolsó óráiban vagyunk. Kanász-Nagy Máté azt mondta, ezeket már a változó időjárásban és a drasztikusan emelkedő zöldség- és gyümölcsárakban is érzékelhetjük. Szerinte át kell állítani az agráriumot jó szárazságtűrő növények termesztésére és csatlakoznunk kell az Európai Klímatervhez, hogy 2050-re megszűnjön az üvegházhatású gázok kibocsátása az unióban. Ökopolitikával foglalkozni ma már nem divat, hanem létkérdés – emelte ki dr. Szoboszlay György Csaba. Az LMP megyei területi szervezetének elnökségi tagja úgy látja, a mindenki számára érzékelhető klímaváltozás apokaliptikus jövőképet vázol fel.

Dr. Szoboszlay György Csaba, az LMP megyei területi szervezetének elnökségi tagja elmondta:

Ha valaki aggódik a migráció miatt, annak azt tudjuk üzenni, hogy ez még csak a kezdet. A jövőben olyan embertömeg zúdulhat Európára, amelyet semmilyen kerítés nem tud majd megállítani. De épp ez a lényeg, hogy ezt a problémát nem helyileg kell kezelni, jobban mondva helyileg nem lehet kezelni, globális megoldásokra van szükség – ez az ökopolitika üzenete Európa számára.