Az MSZP a migrációról

Kétszínű a kormány politikája, amikor a letelepedési kötvényekkel 18 ezer külföldit fogad be az országba, de közben gyűlöletet és félelmet kelt az október másodikai népszavazás kampányával. Ezt mondta Csabai Lászlóné megyei alelnök az MSZP sajtótájékoztatóján. Szerinte a migrációs probléma Magyarország ügye is, de elsősorban Európa ügye. Ezt az unió vezetői tudják is, nyilatkoztak a közös katonai erő felállításáról, a közös határvédelemről.

– Azt gondolom, hogy mindaz, ami az október másodikai népszavazással történik, az belpolitikai jellegű kampány, Orbán Viktor megerősítésére vonatkozó kampány. Aki nem akarja Orbán Viktort megerősíteni, az jobb, ha otthon marad, és ebben a népszavazásban nem vesz részt – mondta Csabai Lászlóné.

 


 

Petneházy Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a következőképpen reagált az MSZP sajtótájékoztatójára:

 

A szocialisták vagy teljesen tájékozatlanok vagy tudatosan félre akarják vezetni a nyíregyháziakat. Csabai Lászlóné ma kijelentette, hogy a migráció ügye elsősorban Európa ügye és ezt a vezetői is tudják, hiszen közös katonai erő felállításáról, közös határvédelemről nyilatkoztak. Csak épp azt felejtette el hozzátenni, hogy ezen intézkedéseket épp Orbán Viktor miniszterelnök javasolta a V4-ek augusztus végi csúcstalálkozóján, 4 pontban összefoglalva a legfontosabb teendőket. Így tulajdonképpen Csabai Lászlóné és Tukacs István kijelentette, hogy Orbán Viktor migrációs politikájával értenek egyet, ellentétben azzal, amit valószínűleg a budapesti pártközpont megrendelésére szajkóznak tájékoztatóikon. A népszavazás nem pártpolitika, hanem a jövőnkről szóló döntés, ezért kell ott lennie mindenkinek október 2-án és nemmel szavaznia! Erre buzdítunk mindenkit, beleértve a szocialista politikusokat is.