Az LMP Zöld garancia programjáról beszélt a párt társelnöke Nyíregyházán

Az LMP Zöld garancia programja része az ellenzék közös programjának, ennek pedig egyik célja, hogy megvédjük magunkat a klímaváltozás negatív hatásaitól, hogy a jövőnk fenntartható legyen – mondta Kanász-Nagy Máté, a párt társelnöke Nyíregyházán.

Fontos lenne még szerinte az esélyteremtő oktatás- és szociálpolitika, ami azt jelenti, hogy az iskolákat vissza kell adni az önkormányzatoknak, a pedagógusok és a szociális szférában dolgozók bérét emelni kell – tette hozzá Kanász-Nagy Máté.

Az igazságos társadalompolitika a közalkalmazottak béremeléséről és egy többkulcsos, progresszív adóról szól, egy olyan adórendszerről, ami adómentessé teszi a minimálbért és az átlagot keresők részére is havonta több tízezer forinttal juttat többet. És beszélünk a részvételiségről, én azt gondolom, hogy a kormányzás alapja az önkormányzás, így a településeket és az önkormányzatokat kell megerősíteni, de nemcsak anyagilag, hanem minél több döntési jogot kell adni a településeknek, a megyéknek – mondta nyíregyházi sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke.