Az irodaházról

A politikusok a Szarvas utcai kilenc emeletes irodaház előtt beszéltek arról, hogy az ingatlant áron alul, 140 millió forintért értékesítették, pedig az általuk megkérdezett ingatlanszakértő szerint jelen állapotában is legalább 500 millió forintot ér. A politikus azt is sérelmezte, hogy az irodaház egyik új tulajdonosa budapesti székhelyű, nulla forint bevételű és alkalmazott nélkül dolgozó cég, és nem egy helyi szervezet.

A tájékoztatón elhangzott, az Együtt képviselői hétfőn levélben fordulnak Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, akinek a felügyelete alatt álló Magyar Fejlesztési Bankhoz tartozó, regionális fejlesztéssel foglalkozó zrt. volt a tulajdonosa az általuk emblematikusnak tartott épületnek.

– Azért is tartjuk ezt a sajtótájékoztatót, ha maguktól nem vették volna észre, hogy a nyomozóhatóság figyelmét felhívjuk erre a dologra és mélyen reméljük, hogy ebben az ügyben hivatalból eljárást fog indítani, hiszen úgy látjuk, hogy itt jelentős vagyonvesztés érte a Magyar Államot – mondta Lövei Csaba.