Az igazgatónőre is kezet emelt az agresszív diák
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség az eljárás felfüggesztése mellett, magatartási szabály betartását írta elő annak az testvérpárnak, akik az iskolában megverték egyik diáktársukat, majd egyikük az őket békíteni szándékozó igazgatónőre is kezet emelt.

A két 15 éves fiú tavaly ősszel az iskolaudvaron összeveszett egyik diáktársukkal, majd össze is verekedtek. Az udvaron tartózkodó tanároknak és gyerekeknek sikerült őket szétválasztani.

A hangoskodásra az iskola igazgatója is kiment az udvarra, és megpróbálta a fiúkat kibékíteni, és az épületbe kísérni. Ekkor azonban a fiúk ismét összekaptak, amit a pedagógus megpróbált megakadályozni. Azonban az egyik fiatal az igazgatónő karját megfogta, és a hátba vágta.

Az ikerpár a bűncselekmények elkövetését elismerte, megbánta, ezért a fiatalkorúak ügyeivel foglalkozó ügyész az eljárást velük szemben 1 évre felfüggesztette, de magatartási szabályként előírta, hogy az iskolai tanulmányaikat folytassák, és kerüljék az agresszív viselkedést. Az előírt kötelezettségek betartását pártfogó ellenőrzi, aki előtt a fiúknak rendszeresen meg kell jelenni. Ha a szabályokat betartják, az ügyész az egy 1 elteltével az eljárást megszünteti.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyszség