Az idei szezonban is népszerű a Parkfürdő
Fotó: Trifonov Éva

A forró nyári hónapokban a legtöbbünk számára a vízparti pihenés az első számú szabadidős program, ehhez azonban nem kell a tengerig utazni, hiszen Nyíregyházán minden megtalálható, ami a frissítő kikapcsolódáshoz kell.

A sóstói Parkfürdő tele van felfedezésre váró élményekkel, kiváló szolgáltatási színvonala miatt a legmagasabb, ötcsillagos minősítésű strandok között tartják számon – június 9-én pedig megnyitotta kapuit és egészen a szezon végéig várja a fürdőzni vágyókat.

– Alapvetően továbbra is népszerű a Parkfürdő. A június nem volt a strandolás tekintetében értékelhető időszak az időjárás miatt, gyakorlatilag majdnem minden nap esett. Ez a fürdők látogatottságára rányomta a bélyegét, így volt ez nálunk is, mint ahogy országos szinten. Különösen a nagy fürdők érzékelik ezt a vendégforgalomban való visszaesést, de szerencsére ahogy megérkezett a július egy gyökeres változás állt be az időjárásban és ezt megmutatkozik a vendégszámokban is.  Ebben a hónapban már húszezer vendégnél járunk, pedig még csak július elején vagyunk, úgyhogy azt gondolom, hogyha ez marad az időjárásban a trend a következő időszakban, akkor egy igazán jó és impozáns hónapot tudunk majd zárni – mondta el Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Medencék sokasága

A szabadtéri Parkfürdő a nyári szezonban várja a látogatókat, míg a közvetlenül mellette található Aquarius Élményfürdő az év minden napján. A két fürdő különlegessége, hogy nyáron egy belépőjeggyel látogathatóak. A belépőjegy megváltásával a fedett élményfürdő és a Parkfürdő minden medencéje és csúszdája korlátlanul használható egész nap. Az idei év egyik különlegessége, hogy a június 9-ei nyitást követően, a lakossági igényeket figyelembe véve reggeli úszásra várják az akár munkaidő előtt felfrissülni vágyókat reggel 6 és 8 óra között. De természetesen minden korosztály megtalálja a számára ideális kikapcsolódási lehetőséget.

– Egy többgenerációs fürdő vagyunk, alapvetően a családok fürdője, de természetesen a fiatal generációtól kezdve a szépkorúakig mindenkit ki tudunk szolgálni. Van egy kiváló gyógyvizes medencénk, amit minden korosztály használhat, és mindig arra törekedtünk, hogy ne egy klasszikusan szenior medence legyen a termál medence, ezért épült bele egy koktélbár és ezért van Éjszakai fürdőzés is, ami június végén elindult. Azonnal berobbant a vendégszám, százas nagyságrendben érkeznek a vendégek ilyenkor, gyakorlatilag már védjegye lett a fürdőnek. Nálunk nemcsak egyszer van éjszakai fürdőzés a szezonban, mint nagyon sok már helyen, amikor meghirdeti a Magyar Fürdőszövetség a Fürdők Éjszakáját, hanem minden szerdán és pénteken a szezonban elérhető 21 órától ez a program – tette hozzá Podlovics Lajos.

Programkavalkád a Parkfürdőben

Az országosan is egyedülálló növénykultúrával rendelkező Parkfürdőben gyermekmedence, sodrófolyosó, zuhatag, több nagysebességű óriáscsúszda és fantasztikus uszoda kínál feledhetetlen élményt, a gyógyvizes medencék exkluzív környezetében pedig garantáltan feltöltődhetnek a fürdővendégek. De számos kiegészítő program is várja az ide látogatókat.

– Az aqua-zumba és aqua-torna minden nap elérhető, a Burattino Bábszínház minden vasárnap itt van és külön gyermekanimátorunk is van, aki szintén minden nap jön és foglalkozik a gyerekekkel. Volt már példa arra is, hogy annyira sokan voltak és sikeres volt a program, hogy meg kellett ismételnie. Azt gondolom, hogy ezek színesítik a fürdőnk kínálatát. Sportversenyek tekintetében sem állunk rosszul, volt már egy két napos strandkézilabda verseny, a következő héten jön a négy napos Országos Strandfoci Fesztivál, majd augusztus elején SóstóSerFeszt, úgyhogy tartogat még izgalmakat és meglepetéseket ez a nyár – emelte ki Podlovics Lajos.

Mindamellett, hogy megmaradtak a korábbi, ingyenesen használható napágyak, idén már bérelhető, akár baldachinos nyugágyak is a vendégek rendelkezésére állnak. Érdemes tehát ellátogatni a sóstói Parkfürdőbe, hiszen túl azon, hogy akár aktív, akár pihentető kikapcsolódásra vágyunk, megtaláljuk a megfelelő lehetőséget, és számos meglepetést tartogat még a szezon.