Az év moderntánc tehetsége, Mile Dávid

– Már gyermekkoromban érdekelt a tánc, hobbi szinten mindig része volt a napjaimnak. A televízióból lestem el a sztárok mozdulatait, lépéseit, melyeket később továbbgondolva vettem át – mesélt a kezdetekről beszélgetésünk elején Dávid, akinek testalkatán meg is látszik a sok mozgás és edzés eredménye.

 

A CONNECTOR NEMZETKÖZI TÁNCFESZTIVÁLON IS SZEREPELT

 

– Melyik az első legmaradandóbb színpadi élményed?

– Azt hiszem, a legmélyebb nyomot a tavalyi Connector Nemzetközi Táncfesztivál hagyta bennem. Hatalmas volt a tömeg, elképesztő hangulat uralkodott és egy duo produkcióval első helyezést értünk el. (mosolyog)

 

CHRIS BROWN A PÉLDAKÉP

 

– Vannak konkrét példaképek és zenék, amik inspirálnak egy-egy tánc alkalmával?

– Zeneileg és a táncot tekintve is Chris Brown van a legnagyobb hatással rám. Szinte napi rendszerességgel követem a videóklipjeit, fellépéseit, rengeteget tanulok tőle. Ezen kívül nagyon kedvelem az RnB pop zenéket, ezekre nagyon jókat lehet táncolni... (nevet)

 

RENGETEGET EDZ

 

– Hogyan készülsz a versenyekre, fellépésekre, mennyi edzés előzi meg ezeket az alkalmakat?

– Számtalanszor átnézésre kerülnek a folyamatok, az apróbb mozzanatok, amik végül kialakítják a végleges koreográfiát. Ahhoz, hogy a folyamatos terhelést bírjam, nagyon sok edzésre van szükség, így mindig tréningezek, hogy minél jobb lehessen a színpadi teljesítményem.

 

AZ ÉV TÁNCOS TEHETSÉGE

 

– A Pályázati Táncversenyen első helyezést értetek el pároddal és az Év Tehetségének járó Universitas gyűrűt is te vihetted haza. Mesélj a fellépésről, és arról, hogy milyen érzés volt az elismerés!

– A fellépés előtt nagyon izgultunk táncpartneremmel, Bogár Edinával. Próbáltuk nyugtatni egymást, csak és kizárólag a másikra figyelni, kizárni a külvilágot. Mint minden évben, ismét neves koreográfusokat hívtak meg zsűriként, így még inkább nagy volt az izgalom... Amikor kimondták, hogy mi kaptuk a közönségdíjat és az első helyezést is, el sem akartam hinni, elképesztő érzés volt. És csak ezután jött az igazán hihetetlen élmény, az Év Tehetségének járó Universitas gyűrűt is én érdemeltem ki... (meghatottan mosolyog) A Táncművészeti Főiskola rektora, Szakály György adta át a címet, én pedig sosem fogom elfelejteni ezeket a perceket.

 

ÚTON A VILÁGHÍR FELÉ

 

– Hogyan tervezed a jövődet, a tánc területén képzeled el magad?

– Jelenleg a Táncművészeti Főiskola áprilisi felvételijére készülök. Minden vágyam, hogy bekerüljek, és egyszer világhírű táncos váljon belőlem.

Farkas Fanni