Az év megyei kórháza lett a miénk - Kiváló Megyei Kórház 2020 címet kapta
Az év megyei kórháza lett a miénk - Kiváló Megyei Kórház 2020 címet kapta

A Kiváló Megyei Kórház 2020 címet kapta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház. A neves egészségügyi szakemberekből álló zsűri a Medicina 2020 múlt pénteki online díjátadóján nevezte meg a legjobbak között az intézményt.

Szerkesztőségünk kérdésére dr. Szondi Zita főigazgató-helyettes, orvosigazgató a következőképpen kommentálta az elismerést: – 2020 rendkívüli év, idén először online adták át az egészségügyi szolgáltatóknak, az egészségipar szereplőinek, illetve orvosoknak meghirdetett pályázatokon odaítélt Medicina díjakat. A Medicina pályázati zsűri az Év Megyei Kórházának választotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházat. Országos elismertséget jelent ez a gyógyításban, az ápolásban, a gyógyító munka szervezésében. A neves zsűritagokból álló grémium a döntésénél az emberi erőforrások rendelkezésre állását, a gazdálkodás és az eszközfejlesztések hatékonyságát is figyelembe vette.

A főigazgatóról is megemlékeztek

Az online átadóünnepségen kiemelték intézményünk nemrég elhunyt főigazgatójának ránk örökített szellemiségét is. Dr. Adorján Gusztáv büszke lenne erre a közösségre, a jelenlegi vezetés is büszke munkatársaira, a kórházban elért szakmai sikerekre, fejlesztésekre. Ez a díj minden dolgozónk elismerése, aki hittel, önfegyelemmel, bölcsességgel gyógyít és ápol, a háttérben segít, végzi a mindennapok olykor leterhelő munkáját. Szeretném, ha ez az elismerés erőt adna munkatársaimnak abban, hogy a legnehezebb helyzetben is helyt tudjanak állni és támogassák a betegek gyógyulásba vetett hitét. Nehéz év van mögöttünk. A világjárvány számos új, eddig nem tapasztalt szervezést, gyógyítási protokoll elkészítését követelte meg. Elveszítettük két vezető munkatársunkat, barátunkat, kollégáink közül is többen betegek lettek, de van hitünk, és remélem, lesz erőnk is a ránk váró feladatokhoz – emelte ki a főigazgató-helyettes.

Adományok érkeznek

Szintén a kórházhoz kapcsolódó hír – a nyíregyházit Müller Cecília országos tiszti főorvos a napokban tartott tájékoztatóján az egyik legleterheltebb intézménynek nevezte, azok között, melyben koronavírus-fertőzötteket látnak el –, hogy többen segítik adományokkal az intézményt. Múlt csütörtökön a nyíregyházi Rotary Club kétmillió forint értékben juttatott el a dolgozók és az ambulancián, vizsgálaton lévő betegek komfortérzetét növelő adományt. Így sikerült beszereznie a kórháznak egy körülbelül 800 ezer forintos ózongenerátoros fertőtlenítőt, az Electrolux három hűtőszekrényt ajándékozott, s nagy segítséget jelentettek az Alfi-Ker Kft., a Révész-Nyírlog Kft., valamint az Euro-Expert Team Kft. felajánlásai is, ezek révén élelmiszereket, gyümölcslevet, vizet és édességet is kaptak a dolgozók.

Tízezer maszk

Tízezer maszkot adományozott Román István kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Jósa András Egyetemi Oktatókórház dolgozói számára. A kormánymegbízott meglátogatta a kórházat és egyeztetett dr. Szondi Zita főigazgató-helyettes orvosigazgatóval, valamint Gaszper Róbert rendőr alezredes, kórházparancsnokkal a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos feladatellátásról. Román István elismerését fejezte ki a kórház valamennyi munkatársa számára, megköszönte eddig végzett lelkiismeretes munkájukat, erőt és kitartást kívánt az elkövetkező időszakra.

Visszatérve a Medicina 2020 díjátadójához: a Kiváló Gyógyszertár kategóriában a nyíregyházi Korona Gyógyszertárat találták a legjobbnak.