Az ETO-tól érkezett középpályás

Középpályást szerződtetett a Nyíregyháza Spartacus. Toma György 27 éves, ukrán-magyar kettős állampolgár. A Dinamo Kijev ellen debütált az ukrán élvonalban, majd Kisvárdára került. Évek óta az egyik legkeményebb, és legsokoldalúbb középpályásnak tartják a másodosztályban, és az előző idényben az ETO FC Győr játékosaként 31 bajnokin lépett pályára, 28 alkalommal kezdőként. 2021/2022-ben is alapember volt Győrben, összesen több mint 70 meccset játszott zöld-fehérben, korábban pedig Kazincbarcikán futballozott három éven keresztül.

- Tetszettek a tervek, melyeket a nyíregyházi vezetők felvázoltak, egy jó csapatot szeretnének összerakni. Vannak ismerősök, Misa Rjaskoval egyidősek vagyunk, az ukrán bajnokságban is szerepeltünk együtt. Jó volt együtt dolgozni Győrben Tímár Krisztiánnal, tetszik a mentalitása, ez is befolyásolta a döntésemet -  mondta Toma György.

Toma György a pálya közepén több feladatra is használható, a támadások segítése mellett védekező középpályásként is bevethető.  Igazi harcos típus.  Három éves szerződést kötött vele a Szpari.

- Gyuri egy tipikusan olyan játékos, aki nagyon nagy munkabírással rendelkezik, sok futás és rengeteg labdaszerzés jellemzi. Az ő igazolásával is szeretnénk tovább erősíteni azt a csapatrészt, mely tavaly gyengébben teljesített, és részben emiatt kaptunk sok gólt. Olyan belső középpályás, mely a mai modern fociban elengedhetetlen, a mezőnymunkája nagyon hatékony támadásban és védekezésben egyaránt  - mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

Az is eldőlt, hogy Hamed Yasin az ETO-ban folytatja pályafutását. A támadó 2020-ban érkezett a Spartacushoz, a legutóbbi idényben pedig Békéscsabán játszott kölcsönben. Gál Szabolcs és Kiss Ákos sem a Szpariban kezdi az őszt, a védőknek lejárt a szerződésük, és nem hosszabbítottak a felek. Adamcsek Máté Gyirmótra igazol, a támadó tavaly nyáron érkezett a Szparihoz, és 23 meccsen lépett pályára, egy gólt szerzett.