Az én városom

A Hősök Temetője, a Tuzson János Botanikus Kert és Sóstógyógyfürdő. Többek között ezekről is készíthetnek fényképeket azok, akik szeretnének nevezni „Az én városom” című fotópályázatra.

 

CÉL A HELYI NEMZETI ÉRTÉKEK NÉPSZERŰSÍTÉSE

 

A megmérettetést a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság hirdette meg, azért, hogy népszerűsítsék a helyi nemzeti értékeket. A pályázatra olyan fotókat várnak, amelyek bemutatják Nyíregyháza helyi értékeit úgy, hogy a fényképek tükrözzék a város hangulatát.
Kujbusné dr. Mecsei Éva, a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság elnöke elmondta: tavaly rajzversenyt hirdettek a gyerekeknek, akiknek az volt a feladatuk, hogy bemutassák a város értékeit. Most azokra gondoltak, akik szeretnek fényképezni, és örömmel megörökítik Nyíregyháza szépségeit.

 

A FÉNYKÉPEKBŐL KIÁLLÍTÁST IS RENDEZNEK

 

A pályázaton kizárólag egyéni alkotók vehetnek részt. Bárki pályázhat, de aki még nem töltötte be a 18. életévét, annak a benyújtott dokumentumot törvényes képviselőjének alá kell írnia. Egy pályázó maximum 5 darab, 2015-ben vagy 2016-ban készült, 10x15-ös méretű, fekete-fehér vagy színes, saját fotóból álló sorozattal nevezhet. A képek készülhetnek analóg vagy digitális technikával, de bármelyiket is választja a pályázó, a nevezést és a fotókat is postai úton és elektronikus formában is el kell küldeni a nyíregyházi Polgármesteri Hivatal postacímére (Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. 134/A iroda), illetve az ertektar@nyiregyhaza.hu e-mail címre. A nevezési határidő március 31., a fényképeket pedig április 10-éig kell beküldeni. A fotókat szakmai zsűri értékeli. A legjobb pályázatot beküldők 30, 20, illetve 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapnak. A helyi értékekről készült fényképekből a Városnapon kiállítást rendeznek.

F. A.

(Fotó: internet)