Az ember ne könnyű súlyt kérjen, hanem erős vállakat amivel megtartja azt!

 A csapat jó formában van, a szurkolói busz teljesen megtelt, minden adott ahhoz, hogy vasárnap Érden egy jó mérkőzést vívjon a Fatum Nyíregyháza a Békéscsaba ellen. A Magyar Kupa döntőt a tavalyihoz hasonlóan ez a két a csapat vívja. Egy éve meglepetésre a Fatum győzött, idén viszont négy bajnoki meccsből négyet a Nyíregyháza nyert. Ennek ellenére a szakmai stáb óva int mindenkit attól, hogy elbízza magát.

- Jó formában vagyunk, egy hét alatt a Békéscsaba és a Vasas ellen is győztünk. Ebből építkezni kell, de mindig elmondom a lányoknak is, hogy ez már a múlt. A kupadöntő egészen más lesz, megfelelő taktikát kell kitalálnunk, amit aztán meg kell valósítani. Nem lesz egyszerű dolog, de az ember ne könnyű súlyt kérjen magának, hanem erős vállakat, amivel megtartja azt - mondta Hollósy László vezetőedző.

A Békéscsaba a kupadöntő előtt még egy CEV Kupa mérkőzést játszik Franciaországban, ahol a tét a legjobb négy közé kerülés. A csabaiaknál több olyan játékos is van a keretben, akik komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, és fűti őket, hogy a szezonban még nem tudták legyőzni a Nyíregyházát. A mieinknél mindenki egészséges, és döntő lesz, hogy milyen újdonsággal tudják meglepni egymást a csapatok. Az a Vasas elleni mérkőzésen is látszott, hogy erőnlétileg rendben van a csapat, ez fontos lehet a Magyar Kupa fináléban is, mivel a két csapat korábbi meccsei rendre a döntő játszmában dőltek el.

Dankó László

Fotó:Szarka Lajos