Az élsportról

Ezt azzal támasztotta alá, hogy az elmúlt 15 évben még nem fordult elő, hogy a városnak ne legyen legalább két elsőosztályú, sikeres csapata. Most csak a röplabdások szerepelnek az élvonalban, a korábbinál gyengébb eredményekkel. Csabai Lászlóné úgy látja, ha most élsportban leszakadunk a megyei városoktól, behozhatatlan lesz a lemaradásunk. Nagy László, az MSZP városi frakcióvezetője arról beszélt, hogy Nyíregyháza nagyvárosi összehasonlításban a költségvetési főösszegéhez képest kevés pénzt fordít az élsport támogatására. Ezért a következő közgyűlésen javasolni fogja ennek a felülvizsgálatát.

– A felújított csarnok pedig indokolja, hogy ne csak egy sportág kerüljön be sok nézővel ebbe a létesítménybe, hanem adott esetben több sportág is vonzerőt jelentsen a nyíregyháziak számára – mondta Nagy László.

 



A sajtótájékoztatón elhangzottakra a Nyíregyházi Sportcentrum az alábbiakban reagált:

Nyíregyháza önkormányzata minden élcsapat részére biztosítja azt az alaptámogatást, amely a biztonságos működéshez szükséges. Az élsport azonban nem működhet kizárólag városi támogatásból, azt a világ minden részén a piac kell, hogy finanszírozza. Városunkban a piac jelenleg a labdarúgás és a női röplabda számára biztosít magasabb célok elérését elősegítő támogatást. A BUSZACSA felújítása azonban reményeink szerint nem csupán a nyíregyháziak számára nyújt a jövőben európai színvonalú élményt, hanem a vállalkozások számára is vonzóvá teszi az élsportot. Bízunk abban, hogy a közeljövőben megjelennek a kosárlabda- és a kézilabda-együttes mellett is a kiemelt támogatók, s akkor piaci alapon további sikerek részesei lehetünk. Az elmúlt években városunk sportélete folyamatosan gyarapszik. A futballpálya-építések, a felújított tornatermek, a szabadidős kondiparkok, az ovi-foci pályák mind a gyerekek és a szabadidőt sporttal eltöltők lehetőségeit bővítik. Az igazolt sportolók száma az elmúlt öt évben megduplázódott, több tucat utánpótlás válogatott sportolóval rendelkezünk. Szervezett keretek között számos sportfesztivál otthona ma már Nyíregyháza a Hübner strandröplabda fesztiváltól, az Eissmann futófesztiválon át, a szépkorúak sporttalálkozójáig. A szabadidősportolók száma ma már meghaladja az ötezret, ami azt bizonyítja, hogy Nyíregyháza egy sportos város.

Kósa Árpád ügyvezető