Az első negyedben ledolgozta hátrányát a NYIKSE, de végül kikapott

 8 pontos hátránnyal, de nem feltartott kézzel ment a NYIKSE Budapestre. A nyíregyházi NB-II-es kosarasok ezért három játékvezetőt kértek a mérkőzésre, hogy ezen már ne múljon...A hazai mérkőzésen megsérült Farkasinszki felöltözve ült a padon, Vizi a B33 országos döntőjéről jött bedagadt lábbal, ő is felöltözve nézte a mérkőzést. Horváth Bence (Hori) még húzta a lábát a sérülése után, Takács a hazai mérkőzés nyomait érezte még, Balogh Bendegúz balesete miatt volt távol - azaz az előjelek nem a mieinknek kedveztek. 

Ennek ellenére az első negyedben olyan lendülettel kezdtek a nyíregyháziak, hogy az újpestiek azt sem tudták hol vannak. 5 perc után, 2-13 volt az eredmény, de az első negyed végén is 10 pont volt a vendégeknek. Gyorsak voltak a játékosok és Brane Savic hármasaira nem volt orvosság!
Aztán a második negyedben a cserék nem hozták azt a lendületet és a lilák is kezdtek felpörögni, de azért a vendégek a félidő végén is vezettek. A négy pontos előnyt az utolsó negyed közepéig tartani tudta a NYIKSE, de a végére teljesen kihajtotta magát a csapat, már mindent egy lapra tettek fel a fiúk. A nem túl nagy tornateremben 50 fok volt és egy nagyon lelkesen drukkoló újpesti csapat, akik kiszurkolták a győzelmet csapatuknak. A lilák edzője és legjobbja is úgy nyilatkozott, hogy a négyes döntőben pedig ott lett volna a helye a nyíregyháziaknak.

Újpest-MT - Sunshine-NYIKSE 69-64 (14-24, 18-12, 17-17, 20-11)