Az első nagy fesztiválkoncert Nyíregyházán

– A Kiscsillag idén tízéves, az eredeti tagságból ma már csak Leskovics Gábor és jómagam játszunk a zenekarban. A Kispál és a Borz, valamint a Pál Utcai Fiúk mellett egy úgymond hobbizenekarként kezdte létezését, de szép lassan kinőtte magát, és mondhatjuk úgy, hogy a magyar zenei szakma egyik vezető együttesévé vált – mesél Lovasi András, a zenekar énekes-gitáros alapítója.

A hazai alternatív rockzene egyik legnépszerűbb bandája eddigi tízéves pályája alatt már négy lemezt jelentetett meg, a legutóbbit az előző év tavaszán, de idén is készülnek új munkával a zenekar tagjai. Ez az előző, Szeles című albumukhoz készülő koncertalbum, egy egész estés zenemű – ahogy Lovasi András fogalmaz –, amin nem különálló dalok szerepelnek, hanem ezek összefüggő füzére lesz. Habár ez még a jövő, ennek ellenére már ezen a koncerten is hallható lesz a Semmi Konferencia címet viselő lemezről egy-két dal.

 

„Szeretnénk a nyár végén magunkat is meglepni”

 

Egy vendéggel is készül a Kiscsillag a nyíregyházi hallgatóságnak, Vedres Csaba zongoraművésszel együtt lépnek föl, aki korábban leginkább akusztikus koncerteken kapott szerepet. A zenekar azonban úgy gondolta, hogy ezzel a különlegességgel a közönség mellett magukat is meglepik ezen a nyár végi estén.

A zenekar igyekszik évente ellátogatni Nyíregyházára is, több klubkoncertet adtak korábban, mégis ez lesz az első nagy, fesztivál jellegű fellépésük a városban.

– Mint minden jó városban, itt is vannak nagyszerű barátaink, és szerencsére Nyíregyházán is van egy lelkes törzsközönsége a zenekarnak. Már be is futott egy-két meghívás, hogy szeretettel várnak bennünket, többek között a szomszédos sörözőben is, viszont maximum a fellépés után látogatjuk meg az egységet – teszi hozzá nevetve Lovasi András.

Sipos Tamás

(Fotó: kiscsillagzenekar.hu)