Az első magyar, aki célba ért a Dakaron
Nyíregyházán járt Szalay Balázs. Az első magyar autóversenyző, aki teljesítette a Dakar rallyt, az autóját is magával hozta, így bárki közelről is megnézhette. A pilóta rövidesen Moszkvában áll rajthoz.

Nagy volt a forgalom az Opel Csősz autószalonja előtt. Számos különlegesség mellett az érdeklődők Szalay Balázs autóját is megtekinthették. Ő az első magyar, aki teljesítette a Dakart, 2000-ben az 59. helyen ért célba. 2003 óta Opelekkel vág neki a versenyeknek, a speciálisan felkészített tereprally autót is elhozta magával Nyíregyházára. A pilóta számára az egyik fő verseny idén a Silk Way Rally lesz, mely Moszkvából, a Vörös térről indul.

– Pekingben lesz a cél, és több különlegessége is van a versenynek. A Góbi sivatagban még nem rendeztek autóversenyt, bizonyos részeken pedig a kínai nagy fal mellett haladunk majd el. Soha nem versenyeztem még Kínában, nagyon várom már – mondta Szalay Balázs autóversenyző.

A táv 11 ezer kilométer, ami lényegesen több mint a Dakaron, így 17 napig tart majd a viadal. Szalay Balázs 2012-ben a második helyen ért célba a versenyen. Idén minden eddiginél erősebb lesz a mezőny, több gyári csapat is indul. Az Opel Mokkára a Silk Way Rally előtt még két hazai bajnoki futam is vár. Az autó mellett egy speciális versenykamiont is megnézhettek az érdeklődők, Szalay Balázs pedig előadást is tartott.

Dankó László