Az első hatba kerülés a cél Dél-Koreában
Dél-Koreába utazik a jövő hónapban Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló az Universiadéra utazik, ahol szeretne az élmezőnyben végezni.

Meggyőző teljesítménnyel nyert a hétvégén a Budapest-bajnokságon Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló nem készült külön a versenyre, de így is fél perccel előzte meg a második helyezettet. Jó formában van, ami biztató a nyár legfontosabb versenye, az Universiade előtt.

– Folyamatosan készülünk a versenyre, és nagyon jó erőben vagyok. Az elmúlt héten a kánikulában is végig edzettünk, és hasonló időre számítok majd Dél-Koreában is. Fontos lesz a taktika a versenyen, amit előre eltervezünk, de menet közben sokszor módosul. Annak örülnék, ha lassabb tempóban kezdenénk, és a hajrában dőlne majd el a verseny – mondta Helebrandt Máté.

Több mint tízezer versenyző vesz majd részt Dél-Koreában az Universiadén, ami az olimpia után az egyik legrangosabb sportesemény. Sokan a MERS vírus miatt is aggódnak, mely épp ebben az országban szedett halálos áldozatokat.

– Bennünk is felmerült, hogy elmaradhat a verseny a MERS vírus miatt. A családtagjaim természetesen aggódnak, én abban bízom, hogy a szervezők megoldják ezt a problémát – mondta a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója. 

Helebrandt Máté versenyzett már Ázsiában, ahol nagy meleg és várhatóan magas páratartalom vár a sportolókra. Ennek ellenére a nyíregyházi atléta optimista, és szeretne az első hatban végezni.

Dankó László