Az elmúlt év kulturális eseményeiről

A Cantemus Kórus kulisszatitkaival ismerkedhettek meg magyar és külföldi zenetanárok Nyíregyházán. A szakemberek számára nyílt napokat tartottak a Kodály Zoltán Általános Iskolában, hogy megnézhessék, hogyan zajlik az ének-zene oktatás és a kórusvezetés.

Emléke őrizetlen nyáj – ezzel a címmel jelent meg verseskötet Váci Mihály költeményeiből. A könyvet a Váci Mihály Kulturális Egyesület felkérésére Karádi Zsolt és Kövesdi Ágnes szerkesztette, a kötet darabjait a Petőfi Irodalmi Múzeumban található Váci hagyatékból válogatták.

[REKLAM]

Az Égig érő fű című mesét is bemutatta az elmúlt évben a Móricz Zsigmond Színház társulata. A nyíregyházi teátrum előadásának alapját Janikovszky Éva kisregénye adta, amely egyetlen helyszínen, egy pesti bérház udvarán játszódik. A nyugdíjba vonuló Poldi bácsi és Misu, a kisfiú történetét Bal József rendező sok zenével és tánccal tette színesebbé.

Ezekről a témákról láthatnak riportokat a Nyíregyházi Televízió nézői az NYTV kulturális magazinjában, az Alkotás utcában.

Ma 21.25-től a Nyíregyházi Televízió műsorán.