Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület ismét segítene - várják a szavazatokat
Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület ismét segítene - várják a szavazatokat

Immáron harmadik alkalommal indult az Együtt a Családért Kulturális Egyesület a Tesco „Ön választ, mi segítünk!” elnevezésű pályázatán, és nyerte el a bírálóbizottság bizalmát, így továbbjuthatott a szavazási szakaszba – tájékoztatta szerkesztőségünket Turóczi Kinga, az egyesület koordinátora. Azt is elmondta, hogy az idei év, azaz a 9. forduló azonban kicsit más irányvonalat képvisel majd a korábbiakhoz képest.

– Programunk fő célját a megelőzésre helyezzük át, ezért az elmúlt két alkalom sikerén felbuzdulva, a támogatási összeg függvényében a rászoruló családokat higiéniai és egészségügyi eszközökkel (fertőtlenítőszerek, maszkok, tisztítószerek), valamint vitaminok és gyógyszerek beszerzésével támogatjuk majd.

– Természetesen ismét segítséget kérünk korábbi együttműködő partnereinktől, akik szakmai tudásuk révén támogatnak bennünket abban, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek az adományok. Munkánkat segíti többek között a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ, és természetesen Nagy Szabina, Jósaváros önkormányzati képviselője is. Közös célunk városrészünk lakóinak megsegítése, támogatása a koronavírus-járványhelyzetet követően is.

– Egyesületünk egy nagyon nehéz időszakban tudta megsegíteni a rászoruló családokat, melyhez nagy segítséget nyújtott az áruházlánc anyagi támogatása. Az elmúlt években 2 alkalommal nyílt lehetősége, hogy támogassa a jósavárosi, nehéz helyzetben lévő, rászoruló családokat elsősorban tartósélelmiszer-csomagokkal, valamint a tavalyi Jósavárosi Napok alkalmával több mint 100 adag készétel került kiosztásra.

– A program során – hasonlóan a korábbi évekhez – az az induló szervezet kapja a legtöbb támogatási összeget, azaz 400 ezer forintot, aki a vásárlások után járó zsetonokból a legtöbbet tudja összegyűjteni. Szavazni a vásárlásonként járó zsetonokkal lehet, a nyíregyházi TESCO áruházakban kihelyezett urnákba történő bedobással 2021. 06. 14. és 2021. 07. 11. között.

– Biztatunk mindenkit a szavazásra, innentől a vásárlók kezében van a döntés!

 

Köszönettel és tisztelettel: az Együtt a Családért Kulturális Egyesület vezetősége