Az egészségügyi dolgozók minden nap harcba indulnak az ismeretlen ellenség ellen
A fotó illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Bolti eladók, buszvezetők, gyógyszerészek, postai kézbesítők, és még megannyi ember, akik nélkül megállna az élet. Orvosok, ápolók, mentősök, egészségügyi dolgozók, akik a nap 24 órájában gyógyítanak, életeket mentenek.

Minden csoport közül talán a legnagyobb köszönettel az egészségügyi dolgozóknak tartozunk, akik saját egészségüket is kockáztatva segítenek a koronavírus legkisebb veszteségekkel való túlélésében  – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója az M1 Család20 című műsorában.

Elég egyetlen óvatlan pillanat és a gyógyítóból azonnal fertőző beteg lesz

A koronavírus nem válogat, bárki, bárhol, bármikor megfertőződhet.

„Egy olyan dologgal állunk szemben, ami számunkra ismeretlen, új, sajnos félelmetes, és nagyon ritkán halálos. Egészen hihetetlen mértékben megterheli, mind a betegeket, mind az ellátó személyzetet” – fejtette ki Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője.

Az egészségügyi dolgozók minden nap harcba indulnak az ismeretlen ellenség ellen, holott pontosan tudják, hogy elég egyetlen óvatlan pillanat és a gyógyítóból azonnal fertőző beteg lesz.

A koronavírus megjelenése óta a Dél-pesti Centrumkórház dolgozói emberfeletti teljesítménnyel vesznek részt a gyógyításban, mi pedig megpróbáljuk a saját eszközeinkkel támogatni  őket  –  fejtette ki Dalnoki Balázs, a Volkswagen márkavezető.

A cég két kisbuszt bocsátott az intézmény rendelkezésére, hogy segítse a kórház áruszállítását, illetve az egészségügyi személyzet telephelyek közötti utazását.

Az egész csapat nagyon összekovácsolódott itt az elmúlt hetekben. Jót tett a kórház személyzetének, hogy megtanulták az összetartást, a problémák egymás közötti elosztását és a szolidaritást – hangsúlyozta Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház igazgatója.

Sorra érkeznek a cégek, vállalkozások, magánszemélyek felajánlásai a kórházak és személyzetük számára. A betegek ellátása embert próbáló feladat,amelyhez az elhivatottság mellett erő és energia kell, ezért a CBA minden héten öt mázsa gyümölcsöt visz egy-egy kórház egészségügyi dolgozóinak.

Fodor Attila elmondta, az első szállítmány a legfontosabb helyre érkezett, hiszen a Dél-pesti Centrumkórház kezdetek óta kiveszi a részét a koronavírus-járvány kezelésében.

Az orvosok, ápolók számára az a legnagyobb öröm, amikor egy beteg gyógyultan távozik. Nem várnak köszönetet, ám a helytállásukért, áldozatkész munkájukért nem lehetünk eléggé hálásak.

Úgy érezzük, hogy az egész ország összefogott. Nagyon sok szeretetet, támogatást kapunk.  Ez a támogatás sokat számít nekünk is, a vezetőknek és a dolgozóknak is, és azt gondoljuk, hogy sok erőt kapunk tőlük – mondta a Dél-pesti Centrumkórház igazgatója.

Mindent a betegek gyógyulásáért

Az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek a betegek gyógyulásáért, de a vírust csak együtt tudjuk legyőzni.

Hozzátette, az emberek abban tudnak legjobban segíteni, hogy nem kerülnek be a kórházba. Otthon maradnak, vigyáznak magukra, a szabályokat betartják, a kéz higiénés szabályokat betartják és egymástól lehetőleg távol helyezkednek el úgy, hogy az emberről emberre való terjedés megelőzhető legyen.

Nem lehet elégszer elmondani, hogy, aki teheti, maradjon otthon, valamint önmaga és szerettei egészsége érdekében mindenki tartsa be a veszélyhelyzet alapszabályait.

Magyarországon a szakszemélyzet mindent megtesz, hogy ez a nehéz, megpróbáltató időszak minél hamarabb véget érjen.

 

Forrás: hirado.hu